GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή δήλωση Κωνσταντοπούλου – Σρατούλη για τιςπροσαγωγές

Κοινή δήλωση έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης, για τις προσαγωγές και συλλήψεις σε βάρος ...


Κοινή δήλωση έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης, για τις προσαγωγές και συλλήψεις σε βάρος της σημερινής μαθητικής διαδήλωσης, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η δήλωση:
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το ζήτημα των προσαγωγών 27 μαθητών, που συμμετείχαν στην πρωινή μαθητική συγκέντρωση στα προπύλαια, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ζητήσαμε να δούμε τον διοικητή της ΓΑΔΑ, ο οποίος αρνήθηκε να μας συναντήσει και αφού μας κράτησαν όρθιους στην είσοδο επί μισή ώρα, μας παρέπεμψαν στον διοικητή ασφαλείας και στον αρμόδιο για τις ανακρίσεις αστυνομικό. Οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν ότι έχουν προσαχθεί 26-27 ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές, από τους οποίους θεωρούνται ότι έχουν συλληφθεί δέκα, που θα προσαχθούν μέχρι το βράδυ στον εισαγγελέα.
Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, γιατί με βάση ενημέρωση που είχαμε από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, ήταν συλλήψεις παιδιών που συμμετείχαν ειρηνικά σε μαθητική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν πέντε χρόνια. Επισημάναμε στους αρμόδιους ότι τις θεωρούμε συλλήψεις πολιτικής σκοπιμότητας, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ενόψει της βραδινής διαδήλωσης κοινωνικών και πολιτικών φορέων για το ίδιο θέμα.
Επίσης ζητήσαμε και είδαμε τους συλληφθέντες, όπου διαπιστώσαμε ότι είναι ανήλικοι μαθητές μεταξύ των οποίων 14χρονα και 15χρονα παιδιά, πολλά από τα οποία ήταν χτυπημένα από τα ΜΑΤ και για αυτό απαιτήσαμε να τα δει ιατροδικαστής. Επίσης απαιτήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς και δικηγόρους τους, γιατί τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα.
Όμως το πιο ακραίο, το πιο εξωφρενικό και το πιο παράλογο είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων διαπιστώσαμε ότι είναι και γερμανός τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και μας είπε στα αγγλικά ότι δεν ξέρει πού τον έχουν και για ποιο λόγο, ενώ μας ανέφερε ότι τον συνέλαβαν ενώ περπατούσε στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των τυποποιημένων καταθέσεων των ανδρών των ΜΑΤ, με βάση τις οποίες κάποιες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Η σημερινή αστυνομική επίθεση εναντίον της μαθητικής διαδήλωσης, των προσαχθέντων και συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών αποτελεί μία νέα και ανεγκέφαλη αυταρχική ενέργεια σε βάρος της δημοκρατίας. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και ο αρχηγός της αστυνομίας έχουν την αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Ο λαός και η νεολαία με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες, θα βάλουν ένα τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ
    ΟΙ ΑΝΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΓΗΚΑΝ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθεια- βοήθεια φώναζαν οι ληστές και οι εγκληματίες για να παραπλανήσουν το κόσμο και να τον εξαπατήσουν.
    Ουστ κοποπρόσκυλα αναρχοαντιεξουσιαστέςεγκληματίες μάστιγα της οργανωμένης κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση