GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιορτές και άσκηση!

Μέρες που είναι, η πλειοψηφία το τελευταίο πράγμα για το οποίο νοιάζεται είναι η άσκηση! Τραπέζια γεμάτα με πληθώρα λιχουδιών, αλκοόλ κ...

Μέρες που είναι, η πλειοψηφία το τελευταίο πράγμα για το οποίο νοιάζεται είναι η άσκηση! Τραπέζια γεμάτα με πληθώρα λιχουδιών, αλκοόλ και γλυκά συνθέτουν μια εικόνα γνώριμη σε όλους μας.

Επειδή λοιπόν με τόσους πειρασμούς στο τραπέζι, ο κίνδυνος να πάρετε 2-3 κιλά σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, θα σας αναφέρω κάποια μικρά, αλλά έξυπνα τρικ, ώστε να κρατηθείτε σε φόρμα ακόμα και αυτές τις μέρες που όλοι ο υπόλοιποι θα σαβουριάζουν ότι βρεθεί στο διάβα τους!

Πάμε λοιπόν:
Μην πέφτετε με τα μούτρα στις φαντεζί σαλάτες του εμπορίου. Δυστυχώς, αποτελούνται από συντηρητικά και υλικά αμφιβόλου ποιότητος. Προτιμήστε κάποια πράσινη σαλάτα και σπιτικό φαγητό από τα χεράκια της μαμάς.
Αντισταθείτε στα γλυκά. Δε σας λέω να μην φάτε, αλλά το μέτρο θα πρέπει να είναι αυτό που θα σας χαρακτηρίζει. Γιατί να φάτε από 10 μελομακάρονα και κουραμπιέδες μετά από κάθε γεύμα;
Μην είστε νηστικοί για πολλές ώρες πριν από το γιορτινό τραπέζι. Τσιμπήστε κάτι 2-3 ώρες πριν, ώστε να μην πέσετε σαν λύκοι στο φαγητό.
Προσοχή στο αλκοόλ!! Εδώ είναι που την πατάνε οι περισσότεροι. Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ στα 2-3 ποτηράκια. Θα πρότεινα κόκκινο κρασάκι το οποίο μάλιστα να πίνετε σιγά ώστε να το απολαύσετε στο έπακρον.
Δοκιμάστε να πάτε για λίγο τρέξιμο πριν από το φαγητό. Θα σας ωφελήσει τα μέγιστα, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Σίγουρα θα λυπηθείτε τον ιδρώτα που χύσατε και θα είστε πολύ πιο εγκρατείς στο φαγητό.
Μην παραμελείτε την προπόνηση σας ακόμα και αυτές τις μέρες! Ρίξτε λίγο τις στροφές, αλλά βάλτε στόχο να ασκείστε για τουλάχιστον 45 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα.

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του my-Fitness.gr, εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά με υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας! Να θυμάστε ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν κρύβεται στα γεμάτα στομάχια. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στην παρέα, στην αγάπη, στην ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα και αφήστε το φαγητό σε δεύτερη μοίρα!

Καλές Γιορτές σε όλους σας, φίλοι μου! my-fitness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση