GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολο άθλημα ο έρωτας για τους νέους!

Στην Παρασκευοσαββατοκυριάτικη έκδοση

Στην Παρασκευοσαββατοκυριάτικη έκδοση
της η Καθημερινή είχε πρωτοσέλιδο, την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των νέων (έως 25 ετών) δηλώνει ερωτευμένο ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δεν ξέρει. Δεν απαντά. Τώρα δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Εννοώ αυτοί που τολμούν και ερωτεύονται σήμερα. Δύσκολο άθλημα και ο έρωτας. Αλλά τι τα θες. Τι τα ρωτάς. Εδώ σου λέει 7 στους 10 δεν εργάζονται. Και οι υπόλοιποι; -Με ρωτά το υπερεγώ μου. Ε οι υπόλοιποι έχουν κάνει δήλωση του νόμου 105 περί απουσίας προσωπικότητας και δημιουργικότητας. Παραδομένοι στα αφεντικά τους και ένα κάποιο οποιοδήποτε success story. Του Αντώνη, του Αλέξη, μικρή σημασία.
Ανεβήκαμε και ‘μείς οι νέο – νέο Έλληνες στο βαγόνι της ανάπτυξης και το μόνο που καταφέραμε ήταν να πάψουμε να ερωτευόμαστε. Και να ξέρεις, αγαπητό υπερεγώ μου, είναι άσχημο πράγμα να μην ερωτεύεσαι. Εγώ το χαρακτηρίζω και γάγγραινα. Στην αρχή, δεν ερωτεύεσαι τη Μαιρούλα από τη σχολή. Μετά παύεις να ερωτεύεσαι την οικογένεια σου. Σειρά έχει η δουλειά σου. Και τελειώνει στα σαββατοκύριακα και τις γιορτές. Ξέρεις ντε, αυτά τα μικρά που δίνουν και λίγο νόημα στη ζωή. Και σαν νη μην έφτανε αυτό βρίσκει χώρο και χωλαίνει το μίσος.

Αχ… Αυτό το μίσος και αν είναι άσχημο. Και πάλι όμως έχει μια σταδιακή πορεία. Αρχίζεις να μισείς τη Μαιρούλα από τη σχολή την οποία παντρεύτηκες. Μετά μισείς τη μάνα σου με τις γεροπαραξενιές της , ξεχνάς να ανάψεις και το καντήλι στο τάφο του συγχωρεμένου. Να συνεχίσω; Ας συνεχίσω. Και μια μέρα που πας στη δουλειά θυμάσαι ότι έχεις να γελάσεις στο γραφείο από τότε. Τότε ντε…. Μισείς και τα σαββατοκύριακα. Μίσησες προ πολλού και τις γιορτές. Και κάπως έτσι, όποια θεωρία για ντόμινο και αν έχει γραφτεί, την επιβεβαιώνεις πανηγυρικά.

Και συνεχίζει το υπερεγώ… Η ανεργία φταίει για όλα. Αυτός ο κακός Αντώνης, ο παχουλός Βαγγέλης, Ο Αλέξης. Όλοι αυτοί. Όλοι φταίνε. Ναι ρε υπερεγώ. Φταίνε. Δεν φταίνε όμως που εσύ σταμάτησες να ερωτεύεσαι. Όχι μόνο τη Μαίρη. Εδώ σταμάτησες να ερωτεύεσαι τα όνειρα σου, τις αξίες σου, την καταγωγή σου.

Για αυτό σου λέω αγαπημένο υπερεγώ, σταμάτα να καταδικάζεις. Φόρα που και που κανένα χαμόγελο. Δώσε μια στο τόσο μια ευχή. Κάνε ένα καλό, κράτα το επτασφράγιστο μυστικό μέχρι το βράδυ, ξάπλωσε και χαμογέλα. Άλλαξε την ροή αυτού κόσμου, πρώτος εσύ. Ερωτεύσου. Για αρχή τον εαυτό σου και ύστερα τη φύση σου…
 Γιώργος Φιλίππου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση