GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί κάποιοι δε μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα

Είναι η απόλυτη δικαιολογία, που αναζητούσαν οι γλυκατζήδες όλου του κόσμου, για να… δικαιολογήσουν την ακόρεστη λαχτάρα τους για σο...


Είναι η απόλυτη δικαιολογία, που αναζητούσαν οι γλυκατζήδες όλου του κόσμου, για να… δικαιολογήσουν την ακόρεστη λαχτάρα τους για σοκολάτα.
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι «γενετικά φτιαγμένοι» έτσι ώστε να απολαμβάνουν τη γεύση της σοκολάτας.
Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται τη γεύση του γλυκού πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους, καθώς το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου τους «πλημμυρίζει» από ευφορία κάθε φορά που την καταναλώνουν.
Αντίθετα, ο εγκέφαλος άλλων ανθρώπων, ίσα που «καταγράφει» τη γεύση μιας «αμαρτωλής» λιχουδιάς, και κατά συνέπεια είναι πιο εύκολο για εκείνους να… απορρίψουν και να πουν «όχι» στα γλυκά.
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας της Πίζας μελέτησαν τις αντιδράσεις των εγκεφάλων μιας ομάδας ανθρώπων, την ώρα που έβαζαν στο στόμα τους ένα κομμάτι σοκολάτας, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».
Επίσης, καταγράφηκαν οι αντιδράσεις τους όταν έβλεπαν φωτογραφίες από σοκολατένια κέικ.
Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ότι ο εγκέφαλος των ανθρώπων αντιδρά πολύ διαφορετικά σε αυτά τα ερεθίσματα.
«Παρατηρήσαμε ότι σε μερικούς ασθενείς η απόκριση ήταν μειωμένη. Φαίνεται ότι βιώνουν λιγότερη ευχαρίστηση και το μπροστά μέρος του εγκεφάλου τους είναι λιγότερο ικανό να ελέγξει τι συμβαίνει. Με κάποιους άλλους επαληθεύτηκε η θεωρία μας. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για την ίδια εγκεφαλική δραστηριότητα» είπε η Dr Patricia Iozzo στην Telegraph.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι λιπαρές και ζαχαρούχες τροφές μπορεί να είναι το ίδιο εθιστικές όσο η νικοτίνη και η ηρωίνη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση