GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινούν οι εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα

Ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχωρά πλέον μ...

Ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχωρά πλέον μετά και την έγκριση του αποτελέσματος του...
ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα έργο στη θέση Παλιοβούνα (χ.θ. 8+738 έως τη χ.θ. 10+500), προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα έργα που θα κατασκευαστούν έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση των βράχων που καταλήγουν στο οδόστρωμα της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ένα διαχρονικό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται: φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων, ελεύθερα και αγκυρούμενα πλέγματα συγκράτησης βραχοπτώσεων, συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων φραχτών και πλεγμάτων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμό των επισφαλών πρανών και δημιουργία στηθαίων ασφαλείας.

«Με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούμε, εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «συνεχώς κάνοντας τιτάνιο αγώνα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας θέλοντας κυρίως, να άρουμε την επικινδυνότητα για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας».

Η απόφαση για την έγκριση του αποτελέσματος του ανοικτού διαγωνισμού ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου και Περιφερειακής Συμβούλου Χριστίνας Σταρακά.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Επισκευή Ειδικού Νοσοκομείου νοσημάτων Θώρακος Δ. Ελλάδας ο Άγιος Λουκάς, τριών κτιρίων: Μικροβιολογικό – Διοικητήριο – Τεχνική Υπηρεσία», προϋπολογισμού 131.097,70 ευρώ.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Νίκος Μιχαλόπουλος, Νίκος Τσάνης, Γεώργιος Καραπάνος, Γεωργία Ντάτσικα, Ανδρέας Μητρόπουλος, Σάββας Αυγέρης και Διονύσιος Μαυρόγιαννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση