GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα με φόντο την «δραχμή»

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην συνεδρίαση της κ...


Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
«Η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύσουν στην αρχική φάση δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή όπως σκόπιμα προπαγανδίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι. Αντίθετα, οι δυσκολίες που θα προκύψουν στη σύντομη αρχική φάση μετά την έξοδο είναι αντιμετωπίσιμες, ενώ η έξοδος από το ευρώ στο πλαίσιο ενός συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης θα προσφέρει θετική και αξιόπιστη απάντηση στην κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πλατφόρμα.
Η τοποθέτηση αυτή ήταν αρκετή για να ανάψει νέες «φωτιές». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και η ΝΔ κάλεσαν τον Α. Τσίπρα να επιλέξει και να πει ποια είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν σε μια κομματική συνεδρίαση και εκεί δημοκρατικά όλοι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις και πως η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφραστεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε όλες τις ανακοινώσεις
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Σύγκρουση δύο κόσμων

    Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, αλλά με τη σύγκρουση δύο κόσμων.

    Ο προϋπολογισμός Σαμαρά-Στουρνάρα δεν απέδειξε μόνο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αμβλύνει ούτε τις πλέον ανάλγητες πτυχές της μνημονιακής πολιτικής -κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε σύγκρουση με την τρόικα και κατάργηση του Μνημονίου.

    Κατέστησε επίσης σαφές ότι για τους ξένους και ντόπιους μερκελιστές το Μνημόνιο δεν συνιστά απλά ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα, αλλά ένα συνολικό κοινωνικό μοντέλο για την Ελλάδα και των Ευρώπη.

    Ένα μοντέλο που φέρνει στο νου τον ανθρωποφάγο καπιταλισμό του 19ου αιώνα, χωρίς στοιχειώδη κοινωνική προστασία και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ένα μοντέλο μηδενικής ανάπτυξης και μονιμοποίησης της μαζικής εξαθλίωσης.

    Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ γιατί ο βασικός στόχος του Μνημονίου είναι ακριβώς να αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα, να φράξει την παραμικρή χαραμάδα μέσα από την οποία μπορεί να αχνοφανεί η ελπίδα.

    Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό επιβεβαίωσε ότι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο εκτυλίσσεται και θα συνεχίσει να εκτυλίσσεται η πολιτική ζωή, είναι το δίλημμα που τέθηκε στην πρόταση μομφής, και στην πραγματικότητα τίθεται καθημερινά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

    Από τη μια μεριά, η επιμονή στην κοινωνικά καταστροφική και οικονομικά ατελέσφορη πολιτική του Μνημονίου, που στη συζήτηση του προϋπολογισμού εκφράστηκε κατά κύριο λόγο στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Από την άλλη, η πρόταση ρήξης με το Μνημόνιο και χάραξης ενός νέου δρόμου ελπίδας και ανασυγκρότησης, που εκφράστηκε στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα.

    Το δίλημμα είναι σαφές, και δεν αφορά μόνο το σήμερα, αλλά τη μοίρα της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Το δε χάσμα μεταξύ των δύο πολιτικών προτάσεων είναι τέτοιο που στην πράξη δεν επιτρέπει ενδιάμεσες λύσεις.

    Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, αλλά με τη σύγκρουση δύο κόσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση