GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το φάντασμα του διπλανού σπιτιού

Τα ίχνη των διπλανών μας σε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ Μερικές φορές, όταν ένα κτίριο κατεδαφίζεται, το φάντασμα της αρχιτεκτονικής του αφ...

Τα ίχνη των διπλανών μας σε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ

Μερικές φορές, όταν ένα κτίριο κατεδαφίζεται, το φάντασμα της αρχιτεκτονικής του αφήνεται ενσωματωμένο στο γειτονικό σπίτι. Αυτά τα «κτίρια φαντάσματα», όπως ονομάζονται μερικές φορές, παραμένουν ως μια ακούσια υφή της μνήμης της καταστροφής. Πολλοί φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί με τα κτίρια φαντάσματα όπως οι Χοσέ Αντόνιο Μιλάν, ο Ξενμέιτ και ο Μάρκους Μπάκ.

Τα οικοδομικά λείψανα μοιάζουν με τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Δίνουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την αστική ανάπτυξη. Η αποτύπωση αυτή ονομάζεται συχνά «ανοιχτή φωτογραφία interior design». Παρατηρώντας τις φωτογραφίες θα αρχίσετε να βλέπετε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη γλώσσα των εσωτερικών χώρων.

Υπάρχουν τα ζικ-ζακ των κλιμακοστασίων που κατανέμουν τα πλαίσια του χρώματος που κάποτε ήταν τοίχος, μερικές φορές με ταπετσαρία ή ακόμη και την επίπλωση ή τα υδραυλικά που κρέμονται έξω στο κενό. Τα οικοδομικά λείψανα και αρχιτεκτονικά θραύσματα θυμίζουν όχι μόνο κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγέλματα που χάθηκαν.
Magnify Image
Λυόν

Magnify Image
Πίτσμπουργκ

Magnify Image
Αστούρια, Ισπανία

Magnify Image
Σαν Φραντσίσκο

Magnify Image
Λειψία

Magnify Image
Νιούκαστλ

Magnify Image
Ουέσκα, Ισπανία

Magnify Image
Φιλαδέλφεια

Magnify Image
Ρέικιαβικ

Magnify Image
Φιλαδέλφεια

Magnify Image
Βαλένθια

Magnify Image
Ζαμόρα

Magnify Image
Λειψία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση