GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: «Ο κόσμος σε πένθος»

Ο κόσμος έχει βυθιστεί στο πένθος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την έναρξη της γαλλοαφρικανικής συνόδου κορυφής στο ...


Ο κόσμος έχει βυθιστεί στο πένθος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την έναρξη της γαλλοαφρικανικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι, αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα προήδρευε συμβολικά του συνόλου των εργασιών της συνόδου αυτής.
«Ο κόσμος πενθεί. Σήμερα, ο Νέλσον Μαντέλα θα προήδρευε των εργασιών της συνόδου αυτής κορυφής», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος σε ομιλία του που εκφώνησε έχοντας δίπλα του μια φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα.
«Η Αφρική συνέρχεται εδώ στο Παρίσι σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη και την ασφάλεια την επομένη του θανάτου» του Νέλσον Μαντέλα, «αυτό έχει μια συμβολική σημασία, αλλά ταυτοχρόνως αξιώνει υπευθυνότητα», πρόσθεσε.
Η σύνοδος αυτή κορυφής, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο, επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας, την ώρα που η Γαλλία δεσμεύεται στρατιωτικά στην Αφρική για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο, ξεκινώντας την επιχείρηση "Sangaris" στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
«Ο Μαντέλα είναι ένα παράδειγμα αντίστασης απέναντι στην καταπίεση, ένα παράδειγμα συγχώρεσης απέναντι στα μίση, ένα παράδειγμα διανόησης απέναντι στις δοκιμασίες», συνέχισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Αφρικής που έφυγε χθες το βράδυ από την ζωή «έγινε ένας ήρωας σε παγκόσμια κλίμακα επειδή ήταν βαθιά φιλάνθρωπος, βαθιά καλός».
«Η Γαλλία διατηρεί το μήνυμα της ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε.
«Η Γαλλία αποτίει φόρο τιμής στην μνήμη του Νέλσον Μαντέλα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα του «συναισθάνεται την οδύνη» του λαού της Νότιας Αφρικής και «εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους Αφρικανούς».
Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στην Νότια Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα για να παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Νότια Αφρική για να τιμήσουν την μνήμη του Νέλσον Μαντέλα και να παραστούν σε εκδηλώσεις μνήμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την επίσκεψη αυτή θα ανακοινωθούν όταν θα είναι διαθέσιμες.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση