GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί κάποιες γυναίκες δεν έχουν ποτέ οργασμό;

Η ανοργασμία θεωρείται διαταραχή της σεξουαλικής λειτουργίας και χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην οποία η γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε ...

Η ανοργασμία θεωρείται διαταραχή της σεξουαλικής λειτουργίας και χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην οποία η γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό,παρόλο που έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο σεξουαλικής διέγερσης. Υπάρχουν γυναίκες που το αντιμετωπίζουν ήρεμα και δέχονται την ικανοποίηση που τους προσφέρει η σεξουαλική πράξη στη διάρκειά της παρόλο που δεν έχουν οργασμό και άλλες που κάνουν σκέψεις αρνητικές ότι είναι ψυχρές και γεμίζουν με συναισθήματα κατωτερότητας, ενοχής και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Τα αίτια της γυναικείας ανοργασμίας οφείλονται σε πολλούς παράγοντες....

1. Οργανικά αίτια από αγγειακές και ορμονικές δυσλειτουργίες, χρόνιες οργανικές παθήσεις και η λήψη φαρμάκων.

2. Κοινωνικά αίτια , όπως για παράδειγμα, η προσδοκία από τις γυναίκες να παρέχουν φροντίδα στους άλλους, ικανοποιώντας πρώτα τις ανάγκες τους εις βάρος του εαυτού τους.

3. Ψυχολογικά αίτια, είναι δυνατό να ευθύνεται η κατάθλιψη, που μπορεί να προκαλέσει και άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, αλλά και απόσυρση από την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Επίσης αρνητική επίδραση μπορεί να έχουν προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες, ο φόβος για την ερωτική πράξη και το υποκειμενικό άγχος απόδοσης, εμποδίζοντας τη σεξουαλική κορύφωση.



Για να αναγνωρίσετε μια γυναίκα που πιθανόν δεν μπορεί να φτάσει στον οργασμό , στο ψυχολογικό προφίλ της θα ανήκουν οι ηθικές αναστολές και οι ενοχές για τη σεξουαλική πράξη, η δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων, η αμφιθυμία και το άγχος που της επιφέρουν οισεξουαλικές φαντασιώσεις της, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος απώλειας ελέγχου, όπως και ο πόνος κατά την επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση