GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πίστη ζήτησε ο ρωμαιοκαθολικός πατριάρχης από τη Βηθλεέμ

Ο πατριάρχης Φουάντ Τουάλ, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγένν...

Ο πατριάρχης Φουάντ Τουάλ, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Ναό της Γεννήσεως εξέφρασε...
στο κήρυγμά του το φόβο ότι η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να μην έχει καμία λύση.

« Στην Αγία Γη, ζούμε μια σύγκρουση που δεν φαίνεται να έχει μια λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο πατριάρχης Τουάλ. Ωστόσο συμπλήρωσε πως «ως πιστοί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ανανεώσουμε την πίστη μας σε αυτή η γη - το σπίτι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών – που μια μέρα θα γίνει ένα καταφύγιο γαλήνης για όλους τους ανθρώπους».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Γιούντεχ.

Φορώντας λευκό και κόκκινο μανδύα και φέροντας την πατριαρχική τιάρα στο κεφάλι ο Τουάλ, σκιαγράφησε μια σκοτεινή εικόνα του κόσμου, ο οποίος όπως είπε ζει μέσα σε πολέμους, την καταστροφή, το φόβο, το μίσος και το ρατσισμό. Προέτρεψε όμως τους ντόπιους χριστιανούς να παραμείνουν στους Αγίους Τόπους. «Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον μας σε αυτή τη χώρα και μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία», είπε . «Χρειαζόμαστε την απάντηση της πίστης. Η απάντηση δεν θα έρθει ούτε με την μετανάστευση, ούτε με την εσωστρέφεια μας».

Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους και προσκυνητές από όλο τον κόσμο συνέρευσαν στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης τη βιβλική γενέτειρα του Ιησού Χριστού, για να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Νωρίτερα, ο πατριάρχης των ρωμαιοκαθολικών οδήγησε την επίσημη πομπή προς τη φάτνη στην πλατεία της Βηθλεέμ. Πρόσκοποι, ξένοι προσκυνητές και Άραβες χριστιανοί, από την περιοχή ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ δήλωσε ότι 25.000 προσκυνητές μετέβησαν στην Βηθλεέμ αυτό το έτος. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξέδωσε άδειες μετακίνησης για περίπου 500 παλαιστίνιους χριστιανούς από τη Λωρίδα της Γάζας και χαλάρωσε τα μέτρα κυκλοφορίας των χριστιανών στη Δυτική Όχθη.

Χιλιάδες χριστιανοί από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια στις δυτικές χώρες αναζητώντας την ευημερία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αφήνοντας πίσω τους πλέον μόνο μια μικρή μειονότητα.

Στο Ισραήλ ζουν περίπου 160.000 χριστιανοί , ή περίπου το 2% του συνολικού πληθυσμού. Στη Δυτική Όχθη, υπάρχουν σχεδόν 200.000 χριστιανοί, οι οποίοι είναι περίπου το 8% του πληθυσμού ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ζουν λίγο περισσότεροι από 1.000 χριστιανοί. Οι περισσότεροι χριστιανοί είναι μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις αρχές Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση