GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή «Τιθορέα- Δομοκός»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα- Δομοκό...


Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα- Δομοκός, ύψους 374,2 εκατ. ευρώ.
Με την υπογραφή της σύμβασης, κλείνει η «τρύπα» στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, επιτρέποντας αισθητή μείωση του χρόνου διαδρομής μεταξύ των δύο πόλεων, η οποία θα διανύεται πλέον σε τρεισήμισι ώρες. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης των εμπορευματικών συνδυασμένων μεταφορών, με τη σύνδεση του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου με τους κύριους λιμένες και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την Ελλάδα, αναδεικνύοντάς την σε διεθνή κόμβο διακίνησης της Ανατολικής Μεσογείου.
Ανάδοχος για την κατασκευή του έργου είναι η κοινοπραξία «Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.- J &P-ΑΒΑΞ Α.Ε.- ΤΕΡΝΑ Α.Ε.». Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, περιόδου 2007-2013.
Η ολοκλήρωση των εργασιών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΓΟΣΕ, προβλέπεται να γίνει για το πρώτο τμήμα (Τιθορέα- Λιανοκλάδι) σε 24 μήνες, ενώ το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο σε 32 μήνες, δηλαδή σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες από σήμερα.
Το εν λόγω έργο αποτελεί τμήμα της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων του άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη- Προμαχώνας) και υλοποιείται στον νομό Φθιώτιδας, μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Τιθορέας και Δομοκού.
Η νέα χάραξη, μήκους 120 χλμ, έχει σχεδιασθεί για ταχύτητες 160- 200 χιλιόμετρα την ώρα και αντικαθιστά το ορεινό τμήμα της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής. Στο πρώτο τμήμα μεταξύ Σ.Σ. Τιθορέας και Σ.Σ. Λιανοκλαδίου περιλαμβάνεται η δίδυμη σήραγγα Καλλιδρόμου μήκους 9,036 χλμ, ενώ το δεύτερο τμήμα, μεταξύ Σ.Σ. Λιανοκλαδίου και Σ.Σ. Δομοκού, διασχίζει το όρος Όθρυς, με δίδυμη σήραγγα μήκους 6,38 χλμ.
Τέλος, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, στο αντικείμενο της εργολαβίας εντάσσονται οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής, της επιδομής (σκυρογραμμής και σταθερής επιδομής όπου προβλέπεται), σηματοδότησης, ηλεκτροκίνησης, τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και των τεχνικών έργων, καθώς και οι εργασίες ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων σιδηροδρομικών σταθμών Τιθορέας, Λιανοκλαδίου, Μώλου και Δομοκού.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση