GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: Η κρίση έβαλε τέλος στους αιώνιους φοιτητές στην Ελλάδα

Κι όμως, η κρίση άλλαξε τα… μυαλά των φοιτητών στην Ελλάδα οι οποίοι στο παρελθόν δεν βιάζονταν και πολύ να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους...

Κι όμως, η κρίση άλλαξε τα… μυαλά των φοιτητών στην Ελλάδα οι οποίοι στο παρελθόν δεν βιάζονταν και πολύ να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και τώρα «παρακαλούν απεγνωσμένα» να γυρίσουν στα θρανία και να ολοκληρώσουν τις…
σπουδές τους.
Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το οικονομικό περιοδικό «Economist» αναφερόμενο στο πώς η οικονομική κρίση έβαλε τέλος τους «αιώνιους» φοιτητές στην Ελλάδα, αλλάζοντάς τους ουσιαστικά τη νοοτροπία.
«Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια κρίση», γράφει το περιοδικό αναφερόμενο στις απεργίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ τα οποία είναι κλειστά εδώ και 13 εβδομάδες.
Όπως σημειώνει, οι ίδιοι Έλληνες φοιτητές που έκαναν καταλήψεις για μήνες τώρα ζητούν απελπισμένα να γυρίσουν στο μάθημα, ενώ δεν κάθονται πλέον δέκα χρόνια στο Πανεπιστήμιο για να πάρουν το πρώτο πτυχίο, ειδικότερα αυτοί που έχουν γονείς της μεσαίας τάξης.
Όπως γράφει το περιοδικό, πολλές οικογένειες, υπό το βάρος της υψηλής φορολογίας, δεν μπορούν πλέον οικονομικά να αφήσουν τα παιδιά τους να μείνουν στο πανεπιστήμιο για μια δεκαετία.
«Με την νεανική ανεργία στο 58%, πολλοί νεαροί Έλληνες θέλουν να πάρουν το πρώτο τους πτυχίο και να βγουν σε αναζήτηση επαγγελματικών προσόντων», σημειώνει.
Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ότι η επιλογή του προς διαθεσιμότητα προσωπικού έγινε χωρίς αξιολόγηση, με πολιτικά «χατίρια» και τακτικές του παρελθόντος.
«Οι απεργοί παραπονιούνται ότι οι διαχειριστές κλήθηκαν να φύγουν χωρίς να αξιολογηθούν πρώτα. Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας υποστηρίζουν, αντανακλούν το ίδιο σύστημα της πολιτικής πατρωνίας το οποίο ίσχυε παλαιότερα για να γίνουν οι διορισμοί στο δημόσιο», αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση