GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Eurogroup παραπέμπει ο Χ. Γεωργιάδης για την πώληση χρυσού

Η εξεύρεση 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του μνημονίου με την τρόικα, αποτελεί υποχρέωση για την...

Η εξεύρεση 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του μνημονίου με την τρόικα, αποτελεί υποχρέωση για την Κύπρο, που προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ζήτησε από την Κεντρική Τράπεζα να πουλήσει χρυσό για να εξευρεθεί αυτό το ποσό.

«Πρόκειται για απόφαση του Eurogroup. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να “τρέξουμε” ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για να αντλήσουμε κάποια ποσά, έτσι και αυτό είναι μία υποχρέωση» είπε ο χαρακτηριστικά κ. Γεωργιάδης, στο περιθώριο της υπογραφής συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι, πρόσφατα, επικοινώνησε γραπτώς με την Κεντρική Τράπεζα, εισηγούμενος την εξέταση, εκ μέρους τους, εναλλακτικών επιλογών. «Αλλά, σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις και η ευθύνη ανήκουν στην Κεντρική Τράπεζα» πρόσθεσε.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών υπέγραψε συμφωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Μιχάι Τανασέσκου, για την εξασφάλιση δανείου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθεί Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση