GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα άγνωστα έξοδα των «golden boys»

Η απληστία τους πάει πολύ, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στους σύγχρονους «ναούς» του χρήματος με σκοπό να γίνουν ισχυροί...


Η απληστία τους πάει πολύ, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στους σύγχρονους «ναούς» του χρήματος με σκοπό να γίνουν ισχυροί παράγοντες της Wall Street. Πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να είναι στη θέση τους, αλλά ίσως περισσότεροι να είναι εκείνοι που απορρίπτουν το ρόλο των «golden boys» στην σύγχρονη πραγματικότητα.
Το Business Insider, ωστόσο, καταρρίπτει έναν μύθο γύρω από τα «λευκά κολάρα» του Μανχάταν. Οι μισθοί τους αμύθητοι, όπως όμως και τα έξοδά τους. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν το αμερικανικό όνειρο και να πρωταγωνιστήσουν στις αποφάσεις των κολοσσών της Νέας Υόρκης πρέπει να έχουν υπόψη τους τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα απαραίτητα έξοδα που πρέπει να κάνουν τα «golden boys» για να μεσουρανούν στο χρηματοπιστωτικό «στερέωμα» και να συντηρούν το ανάλογο lifestyle.
1. Καταρχήν πρέπει κανείς να έχει υπόψη του ότι πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο 3.000 δολάρια το μήνα για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν.
2. Οι άνδρες θα χρειαστεί να ξοδέψουν τουλάχιστον 200 δολάρια τα οποία θα επενδύσουν σε ένα ζευγάρι παπούτσια που θα ταιριάζουν με το πανάκριβο κοστούμι τους. Το ποσό αυτό βέβαια διπλασιάζεται για τις γυναίκες που θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ζευγάρια.

3. Τα «golden boys» ξοδεύουν ακόμα 20 δολάρια το μήνα για να γυαλίσουν τα πανάκριβα παπούτσια τους. Ειδικά αν είναι στην αρχή της καριέρας τους και δεν εργάζονται σε ένα δικό τους γραφείο με θέα το Μανχάταν, τα «golden boys» πρέπει να συντηρούν το πολύτιμο ζευγάρι αν δεν θέλουν να ξοδεύουν χρήματα για παπούτσια κάθε μήνα.
4. Ένα καλό κοστούμι θα κοστίσει οπουδήποτε στη Νέα Υόρκη από 1.500 έως και 3.000 δολάρια! Βέβαια τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν, αφού αποτελεί μύθο ότι όλοι όσοι εργάζονται στους κολοσσούς της Wall Street έχουν να ξοδέψουν ένα τέτοιο ποσό για ένα κοστούμι.
5. Τα περίφημα «golden boys» εργάζονται ατελείωτες ώρες. Χωρίς να έχουν την πολυτέλεια να γυρίσουν σπίτι τους νωρίς για να φάνε, αλλά ούτε και τις αντοχές να μαγειρέψουν όταν θα επιστρέψουν αργά το βράδυ, ξοδεύουν τουλάχιστον 600 δολάρια το μήνα σε καφέδες και φαγητό.
6. Με την ίδια λογική δεν έχουν και τον απαραίτητο χρόνο για να βάλουν πλυντήριο ή να σιδερώσουν. Έτσι ξοδεύουν από 80 έως 125 δολάρια το μήνα για να πλένουν τα ρούχα τους σε καθαριστήριο.
Το μέσο νοικοκυριό στη Νέα Υόρκη ξοδεύει 500 δολάρια ετησίως για στεγνό καθάρισμα, ενώ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι δαπανούν μέχρι και 1.500 δολάρια το χρόνο.
7. Επίσης, δαπανούν τουλάχιστον 100 δολάρια το μήνα για να διατηρούν καθαρό το διαμέρισμά τους.
8. Και αν κάποιος είναι από εκείνους που δεν παραλείπουν το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι θα χρειαστεί να ξοδεύει 30 με 50 δολάρια ανά πρωινό γεύμα.
9. Οι επιχειρηματικές σχέσεις σπάνια σχηματίζονται πίσω από ένα γραφείο. Γι’ αυτό και από την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας ένα «golden boy» πρέπει να αρχίσει να εξοικονομεί τα περίπου 85.000 δολάρια που θα χρειαστούν για να περάσουν την πόρτα μίας λέσχης και να βρεθούν ανάμεσα στην ελίτ της Wall Street όπου κλείνονται οι μεγάλες συμφωνίες.
Όμως, εκτός από τα χρήματα θα πρέπει κανείς να έχει και τύχη ή το κατάλληλο μέσον, αφού χωρίς να είναι μέλος κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή η εταιρεία στην οποία εργάζεται τότε θα χρειαστεί να παραμείνει στη λίστα αναμονής ίσως και για αρκετά χρόνια.
10. Για ένα δείπνο με πελάτες θα χρειαστεί κανείς 200 με 500 δολάρια. Ίσως να έχει γίνει γνωστό ότι αυτά τα έξοδα τα καλύπτει η εταιρεία. Ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι και για την Wall Street, και πολλές είναι οι φορές που ο ίδιος ο εργαζόμενος χρειαστεί να καλύψει μέρος αυτού του βάρους για να κλείσει η συμφωνία!
Τα «golden boys» επομένως δαπανούν έως και 100.000 δολάρια ετησίως προκειμένου να συντηρούν το lifestyle που απαιτεί ο χώρος σε μία προσπάθεια να εισέλθουν στους κόλπους των ισχυρών της Wall Street. Και πρόκειται για έξοδα που δεν συμπεριλαμβάνουν οικογένεια και παιδιά. Έπειτα υπάρχουν και οι φόροι…
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση