GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ: Όταν «Έλληνες» νομοθετούν για λογαριασμό της Τρόικα - H τελευταία ευκαιρία των βουλευτών να προστατέψουν την Ελλάδα

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός Σοκ για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα! Προληπτικές κατασχέσεις, διώξεις και χαράτσια. Ο ορισμός της...

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
Σοκ για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα!

Προληπτικές κατασχέσεις, διώξεις και χαράτσια. Ο ορισμός της υποδούλωσης.. Ο ορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει ένα εφιάλτη την εποχή του μνημονίου. Μετά τη λιτότητα, την ανεργία και τη φτώχεια έρχεται και η τιμωρία. Η παραδειγματική! Για το νέο έγκλημα που είναι αυτό της αδυναμίας καταβολής όλων των παρανοϊκών φόρων.

Κάποιοι είναι ήδη καλά τιμωρημένοι και τους έχει κοπεί το ρεύμα και παγώνουν και καίγονται.
Η φοροδοτική ικανότητα ποινικοποιείται και όλοι γίνονται εν δυνάμει φορο-εγκληματίες.

Τα συνταγματικά δικαιώματα, ακόμη και αυτά της οικογενειακής στέγης, καταπατώνται όταν το πρόσχημα είναι η αύξηση εσόδων. Νομοθετούν για να μπορούν να κάνουν «ντου» στα σπίτια, το τελευταίο καταφύγιο της Ελληνικής μιζέριας. Εκεί πιστεύουν πως θα βρουν τα πειστήρια του εγκλήματος των ελεύθερων επαγγελματιών. Όταν 400.000 από αυτούς είναι ήδη ανασφάλιστοι και όταν ταυτόχρονα διώκονται ποινικά για τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ.

Το ΣΔΟΕ θα μπορεί να κάνει έφοδο σε σπίτια που έχουν δηλωθεί από τους ελεύθερους επαγγελματίες ως έδρα, χωρίς την άδεια εισαγγελέα. Την ώρα κάποιος που θα βρίσκεται αγκαλιά με τα παιδιά του, ξαφνικά θα βλέπει την αστυνομία μπροστά του. Θα βιώνει τον εξευτελισμό.
Η πολιτική εξουσία, ως εντολοδόχος και στυγνός εκτελεστής, νομοθετεί με βάση τις προσταγές των δανειστών και εκτελεί και τα τελευταία όνειρα.

Σε «προληπτικές» κατασχέσεις θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές όταν το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα και να ανταποκριθεί στις σχετικές επιταγές της τρόικας.

Η επίμαχη διάταξη περιλήφθηκε στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να προχωρά σε συντηρητικές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων ακόμη κι αν βρίσκονται στα χέρια τρίτων, ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής.

Ειδικότερα, στο άρθρο 48 παράγραφος 9 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής:
«Η Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίζει την είσπραξη φόρων, μπορεί σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος για την είσπραξη των φόρων, να προβαίνει με βάση τον εκτελεστό τίτλο του άρθρου 45 του Κώδικα πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου.
Η συντηρητική κατάσχεση τρέπεται αυτοδίκαια σε αναγκαστική με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας καταβολής της οφειλής και έχει τις συνέπειες της αναγκαστικής κατάσχεσης από το χρόνο της εγγραφής της».

Μένει να διασαφηνιστεί ποιες είναι οι «επείγουσες περιπτώσεις».
Ίσως θα πρέπει να μας το εξηγήσει η Τρόικα σε νέα της επίσκεψη στην Ελλάδα, και οι εδώ πρόθυμοι, να μας το μεταφράσουν.

Αλλά το πάρτι δεν τελειώνει εδώ. Τα νέα χαράτσια για τα ακίνητα που κρύβονται στο νέο πολυνομοσχέδιο είναι άλλη μία ταφόπλακα επάνω στις προηγούμενες. Κάθε νέο νομοσχέδιο ένας ακόμη βάλτος για την κονωνία. Ανικανότητα και αναλγησία, όλα μαζί.

Να θυμίσουμε πως τα κόμματα που συγκυβερνούν εκλέχτηκαν για τα περιβόητα, ισοδύναμα μέτρα. Για εκείνα τα Ζάππεια και τις αντιμνημονιακές φανφάρες.
Δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση για την δίχως έλεος αφαίμαξη και δίωξη των πάντων.

Είναι η τελευταία ευκαιρία των βουλευτών όλων των κομμάτων να προστατέψουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Να μην ψηφίσουν ή να παραιτηθούν.
Να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Να έρθει κάποιος που δεν θα διαπράττει κοινωνικούς βιασμούς στο βωμό της "σωτηρίας".
Να έρθει κάποιος που θα αναζητήσει έσοδα στο λαθρεμπόριο καυσίμων, και στις λίστες λαγκάρντ.

Θέλουμε να επιλέξουμε πως θα σωθούμε.

Έλεος πια.
news4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση