GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο HIV επέστρεψε ξανά στους δύο άνδρες που εθεωρείτο ότι είχαν θεραπευτεί

Δύο άνδρες που θεωρείτο ότι είχαν «θεραπευτεί» από τον ιό HIV εμφάνισαν ξανά ίχνη του στο αίμα τους. Ο δρ Τίμοθι Χένριτς, αναπληρωτή...


Δύο άνδρες που θεωρείτο ότι είχαν «θεραπευτεί» από τον ιό HIV εμφάνισαν ξανά ίχνη του στο αίμα τους. Ο δρ Τίμοθι Χένριτς, αναπληρωτής καθηγητής με ειδίκευση τις μολυσματικές ασθένειες, στο νοσοκομείο Brigham and Women’s στη Βοστώνη, ανακοίνωσε... την επανεμφάνιση του ιού στους δύο αυτούς άνδρες, σε ένα διεθνές συνέδριο για το AIDS που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο ιός μπορεί να βρει καταφύγιο σε σημεία του σώματος που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε βαθύτερα ή σε άλλους ιστούς όπως το ήπαρ, το έντερο και ο εγκέφαλος», τόνισε ο Χένριτς. «Όλα αυτά είναι πιθανά καταφύγια του ιού, ωστόσο είναι δύσκολο να ληφθεί δείγμα ιστού από τα συγκεκριμένα όργανα», εξήγησε.

Η είδηση των δύο ανδρών που θεωρείτο ότι είχαν θεραπευτεί, είχε κάνει το γύρο του κόσμου, τον Ιούλιο, όταν ο Χένριτς είχε ανακοινώσει ότι δεν εμφάνιζαν πλέον ανιχνεύσιμα ίχνη του HIV στο σώμα τους.

Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, αφού είχε διαγνωστεί ότι έπασχαν από λέμφωμα Hodgkin, ένα τύπο καρκίνου του αίματος, με τους γιατρούς να πιστεύουν ότι με τη μεταμόσχευση θα απομάκρυναν και τον ιό.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν σταματήσει να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα για 15 και 7 εβδομάδες, μετά την επέμβαση.

Ο δεύτερος ασθενής αποφάσισε να απέχει ολοκληρωτικά από τη θεραπεία, ωστόσο οκτώ μήνες αργότερα οι γιατροί εντόπισαν ξανά ίχνη του ιού, με αποτέλεσμα να αρχίσει να λαμβάνει ξανά αντιρετροϊκά φάρμακα.

Όπως υποστήριξε ο Χένριτς, παρά την αποτυχία εξουδετέρωσης του HIV στους δύο ασθενείς, οι ερευνητές έμαθαν πάρα πολλά που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν νέες αποτελεσματικές θεραπείες στο μέλλον. thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση