GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Huffington Post: Πού οδηγεί η Τρόικα την Ελλάδα; H χώρα ταλαντεύεται στην άκρη της αστάθειας και της κατάρρευσης

Για τον ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της η Huffington Post, η οποία υποστηρίζει πως οι εκπρόσωποι των δανειστών ά...


Για τον ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της η Huffington Post, η οποία υποστηρίζει πως οι εκπρόσωποι των δανειστών άγονται και φέρονται όπως θέλουν και στην ουσία διοικούν τη χώρα.
Σε άρθρο του πυρηνικού μηχανικού Κωνσταντίνου Τζάνου στην Huffington Post, επισημαίνεται πως «η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της Τρόικα οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στη ραγδαία πτώση του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι και σήμερα λόγω της λιτότητας και της ύφεσης, αλλά και στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τονίζει πως «η Ελληνική ύφεση είναι χειρότερη από την Μεγάλη Υφεση του 1929», ενώ σημειώνει πως «στα χρόνια τα οποία οδήγησαν στην τωρινή κρίση, η μεγάλη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί λόγω των διεφθαρμένων και ανίκανων κυβερνήσεων, μια δημόσια ζωή διαβρωμένη από το κόκκαλο, μια ασταθή ευρωζώνη και την συμπεριφορά της ΕΕ, η οποία κοιτά από την άλλη μεριά μέχρι η κρίση να χτυπήσει καταστροφικά».

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι συνεχείς περικοπές και η αβεβαιότητα συμπιέζουν την οικονομική δραστηριότητα, ενώ αναφέρει πως αν και χρειάζονται ακόμη μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, η πολιτική λιτότητα της Τρόικα μαζί με την υπερφορολόγηση αντί για την προώθηση της ανάπτυξης, δεν βοηθά ούτε τους Ελληνες ούτε τους δανειστές.

Κλείνοντας, η Huffington Post επισημαίνει: «Η άσχημη θέση του ελληνικού κράτους, εγείρει αναπόφευκτα ερωτήματα: Που οδηγεί την Ελλάδα η Τρόικα; Ως το πιο σοβαροφανές τμήμα που διοικεί την Ελλάδα σήμερα, η Τρόικα είναι υπεύθυνη για τις ζωές και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων και για τις συνέπειες επειδή ταλαντεύεται στην άκρη της οικονομικής κατάρρευσης και της πολιτικής αστάθειας στο μέλλον του ονείρου για την Ηνωμένη Ευρώπη.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση