GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kοροϊδεύουν ακόμα μια φορα τους ανέργους...

ΑΠΟΦΑΣΗ -ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. Λιγότεροι οι δικαιούχοι με την νέα απόφαση. Υπεγράφη η απόφαση για το επίδομα ...


ΑΠΟΦΑΣΗ -ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
Λιγότεροι οι δικαιούχοι με την νέα απόφαση.
Υπεγράφη η απόφαση για το επίδομα των 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για άνεργους που έχουν εξαντλήσει την τακτική επιδότηση...
και θα κάνουν αίτηση από 1/1/2014 στον οργανισμό.
Η απόφαση σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ,εξαιρεί χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους αφού σε μια παράγραφο της , κρύβεται μία προϋπόθεση που προβλέπει , ότι μόνο για όσους έληξε η τακτική επιδότηση των 12 μηνών εντός του 2013 και μετά θα μπορούν να το λάβουν.
Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργείου εργασίας για το επίδομα των 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ που από καιρό προανήγγειλε ,τελικά ελάχιστοι από τους ήδη μακροχρόνια ανέργους θα το λάβουν.
Η απόφαση για το επίδομα των 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια ανέργους προβλέπει την προϋπόθεση να έχει εξαντλήσει ο άνεργος το τακτικό επίδομα ανεργίας να είναι αδιαλείπτως 12 μήνες εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ αλλά και ότι έχει προθεσμία δύο μήνες να κάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ από την λήξη της τακτικής επιδότησης. Υπάρχει και η μεταβατική διάταξη που αναφέρει ότι για όσους έληξε η τακτική επιδότηση εντός του 2013 έχουν δικαίωμα να λάβουν το επίδομα αφού κάνουν αίτηση εως 28 Φεβρουαρίου 2014 στον ΟΑΕΔ .
Για παράδειγμα άνεργος που λαμβάνει το επίδομα μέσα στο 2013 και λήγει η τακτική επιδότηση τον Νοέμβριο του 2013 θα έχει προθεσμία μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 για να το λάβει . Ουσιαστικά το επίδομα αφορά τους μελλοντικούς μακροχρόνιους ανέργους και όσους έληξε η τακτική επιδότηση μέσα στο 2013.
Υπάρχει ένα ανοικτό παράθυρο μήπως και στην εφαρμοστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις ή και ακόμη και αλλαγές.
Εφόσον το επίδομα χορηγηθεί με τους παραπάνω όρους πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό των χιλιάδων μακροχρόνια ανέργων που περίμεναν το πενιχρό αυτό βοήθημα για να ανακουφίσουν έστω και λίγο την ανέχεια τους .(Πηγή:Δικαιολογητικα-μακελειό )

apokalipseto.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΏΣΑΤΕ ΤΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ;;;;; ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.

    Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

    ΕΡΝΕΣΤΟ...ΞΕΦΤΙΛΕΣ. . ΕΡΝΕΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση