GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1. MONO στο PRESS-GR: Ολόκληρη η απολογία-φωτιά του Κάντα για τις μίζες. Τι λέει για τις off shore, τον Π. Ευσταθίου και τον Φ. Λυγινό...

Το Press-gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το πλήρες κείμενο της απολογίας του Αντ. Κάντα για τις μίζες των εξοπλιστικών. Η απολογ...

Το Press-gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το πλήρες κείμενο της απολογίας του Αντ. Κάντα για τις μίζες των εξοπλιστικών. Η απολογία, που κράτησε τέσσερις μέρες, περιέχει διάφορες ενότητες. Το πρώτο αυτό τμήμα έχει δοθεί στις 17 Δεκεμβρίου:

Υπηρετώ στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1997 μέχρι την 5 Απριλίου 2002. Υπηρέτησα εκεί κατόπιν επιθυμίας και επιλογής του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Απόστολου Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου. 
Αρχές του έτους 1999 ήρθε στο γραφείο μου ο Πάνος Ευσταθίου ο οποίος εκπροσωπούσε τη γερμανική εταιρεία STN ATLAS και μου ανέφερε για το πρόγραμμα προμήθειας των υποβρυχίων 214 και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων τύπου 209 από τη γερμανική κοινοπραξία FERROSTAAL HDW. Μου είπε ότι ήδη το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων είχε αποφασιστεί σε όλα τα επίπεδα,και για τους δύο τύπους των υποβρυχίων,δηλαδή και για τα παλιά και για τα καινούρια,και με παρακάλεσε να προωθήσω το πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση και χωρίς καμία παρατήρηση. 
Σημειωτέον ότι τα υποβρύχια 209,όπως και όλα τα υποβρύχια του ελληνικού ναυτικού,είχαν πάντοτε οπλικά συστήματα από την εν λόγω εταιρεία. Μου είπε ότι για να το κάνω αυτό και να μην έχω καμία παρατήρηση,αντίρρηση και καθυστέρηση θα μου έδινε μισό τοις εκατό του συνολικού ύψους των προγραμμάτων. Το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων είναι από τα πιο ακριβά συστήματα των υποβρυχίων αλλά δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή να σας το προσδιορίσω ακριβώς.
 Εγώ δέχθηκα αυτό που μου είπε και τελικά εισέπραξα γι'αυτό το πρόγραμμα της ATLAS, που αφορά τα υποβρύχια συνολικά περίπου 500.000 - 600.000 ευρώ. Πλήρη εικόνα για το ακριβές ποσό θα έχω όταν έρθουν στα χέρια μου όλα τα αντίγραφα των λογαριασμών που έχω ζητήσει. Τα χρήματα αυτά άρχισε να μου τα καταβάλει σταδιακά και σε μεγάλα χρονικά διαστήματα περίπου ένα εξάμηνο μετά την υπογραφή της σύμβασης,ανάλογα με το πότε εισέπραττε τις πληρωμές από την STN ATLAS. 
Για το σκοπό αυτό ο Ευσταθίου μου σύστησε το Φάνη Λυγινό ο οποίος είναι Ελβετός τραπεζίτης,με ελληνική και ελβετική ιθαγένεια, κάτοικος Γενεύης. Ήρθα σε επαφή με το Λυγινό, ο οποίος μου έστειλε τις φόρμες ανοίγματος ονομαστικών λογαριασμών τις οποίες υπέγραψα. Αυτό έγινε το 2002. Πράγματι ο Λυγινός μου άνοιξε στη DRESDNER BANK Γενεύης επ ονόματί μου τον υπ΄αριθ. 8.008.121.0071 λογαριασμό, και στη συνέχεια έναν ακόμη υπολογαριασμό το νούμερο του οποίου σήμερα δεν θυμάμαι.
 Εκτιμώ ότι στο λογαριασμό της τράπεζας αυτής από τα υποβρύχια ο Ευσταθίου μου έμβασε ένα μικρό ποσό,περίπου 80.000 ευρώ. Δεν θυμάμαι αν κάποιο ποσό έχει εμβαστεί στον υπολογαριασμό για τον οποίο σήμερα δεν διατηρώ στοιχεία αφού έχει κλείσει από το 2005. Και οι δύο ανωτέρω λογαριασμοί έκλεισαν το έτος αυτό. 
Προγενέστερα ο Ευσταθίου είχε καταβάλει χρήματα σε λογαριασμό μου στην τράπεζα BANK HOFMANN Ζυρίχης,υπ΄αριθ. 12084 με κωδικό ΜΑΡΚΟΣ. Ο λογαριασμός αυτός άνοιξε το 1997 και έκλεισε το 2000. Στο λογαριασμό αυτό, καθώς και στο λογαριασμό που θα σας πω στη συνέχεια,ενέβασε ο Ευσταθίου το υπόλοιπο ποσό από τις 600.000 περίπου ευρώ που εκτιμώ ότι μου έδωσε για τα υποβρύχια. 
Το 2005 ο Λυγινός άλλαξε τράπεζα, πήγε στην BNP PARIBAS και τον ακολούθησε ο Ευσταθίου,όπως και εγώ. Έτσι ανοίχθηκε και άλλος λογαριασμός,νομίζω ότι ήταν σε off shore εταιρεία, στην οποία μπήκαν οι δόσεις μετά το 2005. Δεν θυμάμαι το όνομα της off shore εταιρείας, νομίζω ότι ονομάζονταν Kourkoumpini Cor στοιχεία της οποίας έχω ήδη υποβάλει αίτημα στην τράπεζα να μου χορηγήσει. Ο Πάνος Ευσταθίου πάντοτε έβαζε τα χρήματα μέσω off shore εταιρειών συμφερόντων του. Δεν θυμάμαι ή δεν γνωρίζω τις εταιρείες αυτές που ενέβασαν τα χρήματα, νομίζω ότι μία από αυτές λεγόταν IRON.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος30 Δεκ 2013, 5:38:00 π.μ.

    Ακούστε για να τα οπλικά συστήματα μας είναι ΣΚΑΤΆ όπως και των ΤΟΎΡΚΩΝ Δ.Λ του 1940..

    Σήμερα η τεχνολογία θέλει εκπεδευμένους ανθρώπους που μέσα από έναν εξομοιωτή κάνει θα επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, η χειρουργικές πολεμικές επιχείρισης, όπως και έλεγχους ΣΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .. Αυτά τα σκατό όπλα είναι μόνο για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας σε εμφυλίους ...

    Το θέμα είναι ποιος θα ελέγχει τους χείριστες αυτής της νέας τεχνογνωσίας ...και τι ασφάλεια ηλεκτρονική υπάρχει ....

    Από εδώ και στο έξεις ο πόλεμος θα είναι μεταξύ εταιρειών ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΗΓΙΑΣ με τους κομπογιανίτες που θέλουν να ξεπουλήσουν την σαβούρα τους- ΌΠΛΑ του 1940--....αυτά και βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση