GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το εξώφυλλο της (νέας) χρονιάς από το “New Yorker”

Η εποχή της αποξένωσης. Ή έστω του εθισμού στις νέες τεχνολογίες και τα social media. To περιοδικό “New Yorker” κυκλοφόρησε το πρώτο εξ...

Η εποχή της αποξένωσης. Ή έστω του εθισμού στις νέες τεχνολογίες και τα social media. To περιοδικό “New Yorker” κυκλοφόρησε το πρώτο εξώφυλλό του για το 2014, με ημερομηνία 6...
Ιανουαρίου, και όπως συνηθίζει η συντακτική ομάδα του, φρόντισε να αγγίξει ένα θέμα αιχμής για τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Ο τίτλος είναι “Όλοι μαζί τώρα”, και δείχνει ένα ακροατήριο γεμάτο γονείς, να τραβούν σε βίντεο μια σχολική παράσταση των παιδιών τους, χρησιμοποιώντας διάφορες σχετικές συσκευές.

Διαβάζοντας… πίσω από τις γραμμές, η συντακτική ομάδα του περιοδικού “New Yorker” θέλει να καταγράφει τη θυελλώδη τάση των σύγχρονων κοινωνιών να βιώνουν μια σημαντική στιγμή σε ένα κινητό τηλέφωνο ή σε ένα tablet, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την ξαναζούν. Ξανά και ξανά.

Ένας από τους σκιτογράφους που επιμελήθηκαν το εξώφυλλο, ο Chris Wire, παραδέχτηκε ότι η τραγωδία του σχολείου Newton, με τους μαθητές που έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς, στάθηκε η βασική πηγή έμπνευσης για το εξώφυλλο.

Και πρόσθεσε: “Όσο περισσότερο παραδιδόμαστε σε αυτές τις συσκευές, τόσο πιο πολύ χάνουμε την ουσία των μικρών, ανθρώπινων και προσωπικών στιγμών που αποτυπώνουν. Από την άλλη, ακριβώς χάρη σε αυτές τις συσκευές έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε για πάντα τόσο σημαντικές στιγμές, ώστε να μοιάζουν πάντα το ίδιο ζωηρές”.

Ένα debate που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, και φυσικά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον…
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση