GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν κλείνει το Ria Novosti

Με διάταγμα εξπρές ο πρόεδρος της Ρωσίας καταργεί το μεγαλύτερο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Το επίμαχο διάταγμα δημοσιεύτ...


Με διάταγμα εξπρές ο πρόεδρος της Ρωσίας καταργεί το μεγαλύτερο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Το επίμαχο διάταγμα δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνο και σε αυτό αναφέρεται ότι το Ria Novosti θα αντικατασταθεί από το Russia Today (Ρωσία Σήμερα).
Το νέο πρακτορείο θα έχει επικεφαλής από τον δημοσιογράφο Ντμίτρι Κισέλεβ, ο οποίος είναι γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις αλλά και την υποστήριξη που παρέχει στο Κρεμλίνο. Επίσης, κλείνει και ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός Voice of Russia (Η Φωνή της Ρωσίας).
Ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ, ανέφερε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο προχωρά σε αναδιάρθρωση προκειμένου να γίνει πιο οικονομικό. Μάλιστα ο Ιβάνοφ λέγεται ότι είπε ότι στο νέο πρακτορείο θα πρέπει να υπάρχει πιο εκλογικευμένη χρήση των δημόσιων οικονομικών καθώς και ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που επικρίνουν έντονα την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς για όσο διάστημα ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, το Ria Novosti έχει προσπαθήσει να διατηρήσει μία ισορροπία στην ενημέρωση για το κοινό της χώρας αλλά και διεθνώς. Παρά το γεγονός ότι είναι κρατικό, το πρακτορείο μετέδιδε τις απόψεις της αντιπολίτευσης και κάλυπτε θέματα – «αγκάθια» για το Κρεμλίνο.
Ο επικεφαλής του νέου πρακτορείου που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση είναι γνωστός για τις υπερσυντηρητικές ιδέες του. Για παράδειγμα, έχει εκφραστεί πολλές φορές κατά των ομοφυλοφίλων, καθώς θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να δίνουν αίμα.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση