GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι λέει το ΠΑΣΟΚ για την τρόικα, την κεντροαριστερά, τους "11" του ΠΑΣΟΚ και τα υποβρύχια...

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα Η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους επικεφαλής της τρόικας ήταν ...

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους επικεφαλής της τρόικας ήταν μια κίνηση ουσιαστικής πολιτικής στήριξης της διαπραγματευτικής προσπάθειας της Κυβέρνησης και έρχεται μετά τις επαφές του κ. Βενιζέλου με τους κκ Ρεν και Σόιμπλε καθώς και τη συνάντηση που είχαν οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος με τον κ. Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.
Αντικείμενο της συνάντησης του κ. Βενιζέλου με την τρόικα ήταν, βέβαια, το ζήτημα των πλειστηριασμών, που έχει αποκτήσει εμβληματικές διαστάσεις, αλλά και συνολικά το τετράπτυχο :
Όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα
Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές
Ναι στα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων
Ναι στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας
Από τη συζήτηση φάνηκε επίσης ότι έχει ισχυρές βάσεις η θέση που διατυπώνει ο κ. Βενιζέλος ότι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μπορεί να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, τον Απρίλιο, με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων του 2013.
Κύκλοι κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι ήδη φαίνεται η αλλαγή στους ρυθμούς της κυβέρνησης που από τώρα μέχρι τις δημοτικές κι ευρωπαϊκές εκλογές είναι αποφασισμένη να αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Την εβδομάδα που πέρασε το ΠΑΣΟΚ επέμενε σε δύο θέματα :
· Το σχέδιο «κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα»
· Την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις το ΠΑΣΟΚ.

Κεντροαριστερά
Στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν επίσης την ικανοποίηση τους για την ιδιαίτερη επιτυχία της εκδήλωσης των 58 στο θέατρο Ακροπόλ που προκάλεσε αμήχανες αντιδράσεις από τον κ. Κουβέλη και ορισμένους άλλους που αρνούνται να αντιληφθούν τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η συσπείρωση της κεντροαριστεράς της ευθύνης.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε συνεργάτες του τόνιζε ότι και το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί και η χώρα θα βγει από τη μιζέρια και η κεντροαριστερά θα συσπειρωθεί. Θα φανεί έτσι ποιοι ενεργούν υποκριτικά, ενώ ακολουθούν προσωπικές στενές στρατηγικές, και ποιοι κινούνται ανοικτά και γενναιόδωρα και εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων και προσώπων χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αναζήτηση προσωπικών ρόλων. Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Όπως έφτασε και σε σχέση με την προστασία της πολιτικής σταθερότητας απέναντι σε επικίνδυνους μικροκομματικούς τυχοδιωκτισμούς που τροφοδοτούν την ανεύθυνη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Έκπληξη προκάλεσε στην Χαριλάου Τρικούπη το γεγονός ότι στελέχη που ήταν υπουργοί στις κυβερνήσεις 2009-2011, και τώρα αξιοποιεί στο έπακρο ο κ. Βενιζέλος, ζήτησαν τη σύγκλιση της Κεντρικής επιτροπής ενώ ήταν γνωστό ότι αυτή θα συνεδριάσει στις 20.12 και ήδη άρχισε η προετοιμασία. Παραβίασαν ανοικτές θύρες.
«Είναι κρίμα πού κάποιοι λυπούνται όταν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται εξωστρεφώς και σπεύδουν να τροφοδοτήσουν την εσωστρέφεια. Η εποχή μας δεν προσφέρεται για μικροκομματικές πολυτέλειες» έλεγαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Εξεταστική για τα ναυπηγεία/ υποβρύχια
Ο κ. Βενιζέλος περιμένει τη συζήτηση της Τετάρτης 18.12 για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία / υποβρύχια. Όσα είπε σχετικά σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη Δευτέρα είναι μικρό δείγμα των σημείων στα οποία θα αναφερθεί με βασικό αντικείμενο το ρόλο και τις διασυνδέσεις του κ. Τσίπρα και του στενού του κύκλου.
Το πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες
· Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα
· Τη Δευτέρα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή του κ. Λαβροφ για όλα τα μεγάλα ανοικτά διεθνή θέματα.
· Την Τρίτη συνέρχεται το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με θέμα τη διεύρυνση ( ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία, Τουρκία).
Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να επιστρέψει ξημερώματα Τετάρτης κατευθείαν για τη συζήτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση