GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tεράστια αδικία στις κατατακτήριες στο ΕΜΠ‏...

Από τον Μάκη Παπά. ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Κάθε χρόνο τα Π...

Από τον Μάκη Παπά.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Κάθε χρόνο τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διεξάγουν κατατακτήριες εξετάσεις προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε απόφοιτους άλλων σχολών να εισαχθούν σε αυτά χωρίς να περάσουν ξανά από την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ορίζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής ή Τμήματος του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι. ή της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής – Τμήματος.

Συγκεκριμένα στην σχολή των Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών η κατάταξη πραγματοποιείται με γραπτές εξετάσεις σε τρία μαθήματα. Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες με κριτήριο το πρώτο τους πτυχίο και λαμβάνουν μέρος σε εξετάσεις τριών μαθημάτων ανάλογα με την κατατηγορία στην οποία ανήκουν. Οι κατηγορίες μαζί με τα μαθήματα είναι οι εξής:
1. Διπλωματούχοι Μηχανικοί του ΕΜΠ, Πολυτεχνείου Κρήτης και Πολυτεχνικών Σχολών εσωτερικού ή ισότιμων σχολών εξωτερικού
a. Φυσική Γεωγραφία και Περιβάλλον
b. Γεωδαισία ΙΙΙ (Αποτυπώσεις – Χαράξεις)
c. Χαρτογραφία ΙΙ (Αναλυτική Χαρτογραφία)
2. Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου (μη Μηχανικοί) των Παν/μίων του εσωτερικού ή ισότιμων σχολών εξωτερικού θετικής κατεύθυνσης
a. Φυσική Γεωγραφία και Περιβάλλον
b. Γεωδαισία Ι (Εισαγωγή στη Γεωδαισία)
c. Χαρτογραφία Ι (Γενική Χαρτογραφία)
3. Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου των Παν/μίων εσωτερικού ή ισότιμων σχολών εξωτερικού θεωρητικής κατεύθυνσης ή πτυχιούχοι Ανώτερων Σχολών διετούς κύκλου Σπουδών
a. Φυσική Γεωγραφία και Περιβάλλον
b. Γραμμική Άλγεβρα και Αναλυτική Γεωμετρία
c. Εισαγωγή στην Πληροφορική

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις υποβάλλονται στο Τμήμα - Σχολή υποδοχής από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους και οι εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου.
Έτσι στις 18.04.2013 αναρτήθηκε στην σελίδα της ΣΑΤΜ (http://www.survey.ntua.gr/) η ανακοίνωση για την διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων, η οποία δεν υπάρχει πλέον στην σελίδα, αλλά επισυνάπτεται παρακάτω. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι ημερομηνίες αιτήσεων στην γραμματεία (1 – 15 Νοεμβρίου 2013) καθώς και τα μαθήματα και η ύλη για κάθε ένα από αυτά.
Οι διοικητικοί όμως κατά το διάστημα των αιτήσεων απεργούσαν και οι αιτήσεις δεν μπορούσαν να γίνουν. Στις 12 Νοεμβρίου 2013 όμως βγήκε η ακόλουθη ανακοίνωση (http://www.survey.ntua.gr/el/secr-katatakt/597-2013-11-12-13-07-33) η οποία καλεί τους υποψηφίους να στείλουν ταχυδρομικώς τις αιτήσεις τους σε διάστημα 3 ημερών.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2013 (μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα!!!) βγήκε επίσης μία ανακοίνωση (http://www.survey.ntua.gr/files/secr_announcements/Katataktiries/nea-anak-katatakt-24-12-13.pdf) στην οποία αναφέρονται νέες ημερομηνίες για τις αιτήσεις καθώς και το γεγονός ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε 3 ενιαία πλέον μαθήματα τα οποία θα ανακοινωθούν μαζί με την ύλη τους μέχρι τις 07 Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με ΥΑ (http://www.survey.ntua.gr/files/nomoi/fek3185b-2013.pdf). Δηλαδή έναν μήνα πριν τις εξετάσεις αλλάζουνε τα μαθήματα για μία σοβαρή εξέταση για την οποία ο υποψήφιος προετοιμάζεται ολόκληρους μήνες. Κάθε χρόνο η ανακοίνωση των μαθημάτων και της ύλης γίνεται Απρίλιο και οι εξετάσεις διενεργούνται Νοέμβριο, δηλαδή υπάρχει περιθώριο προετοιμασίας 7 μηνών. Και φέτος, ενώ έχουν ανακοινωθεί τα εξεταζόμενα μαθήματα τον Απρίλιο και έχει παρέλθει η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων (επομένως οι υποψήφιοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και στις περισσότερες περιπτώσεις παρακολουθώντας μαθήματα επί πληρωμή) με μία απόφαση αλλάζει ο τρόπος εξέτασης έναν μήνα πριν τις εξετάσεις.

Τελικά στις 27 Δεκεμβρίου 2013 βγήκε η σχετική ανακοίνωση με την οποία αλλάζουν τα μαθήματα για τις 2 από τις 3 κατηγορίες υποψηφίων, με εξαίρεση αυτής των απόφοιτων Πανεπιστημίων Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Τ.Ε.Ι. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως η απόφαση πάρθηκε στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2013 .
Με αυτήν την απόφαση γίνεται άμεσα αντιληπτή η προσπάθεια αποκλεισμού ορισμένων υποψηφίων από τις εξετάσεις…




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση