GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Target αρνείται την “κλοπή” PIN καρτών

Πηγές στενά συνδεδεμένες με την έρευνα σχετικά με την παραβίαση της Target, δήλωσαν στο Reuters ότι οι χάκερ φαίνεται να έχο...


Πηγές στενά συνδεδεμένες με την έρευνα σχετικά με την παραβίαση της Target, δήλωσαν στο Reuters ότι οι χάκερ φαίνεται να έχουν κλέψει PIN καρτών. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται τους ισχυρισμούς.

Αν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έκλεψαν τα ΡΙΝ που συνδέονται με τις 40 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, θα μπορούσαν να φτιάξουν κλώνους των καρτών πολύ εύκολα και να πραγματοποιήσουν παράνομες αναλήψεις από ΑΤΜ.

Το ανώτερο στέλεχος που μίλησε στο Reuters, δήλωσε ότι τα στοιχεία για τα PIN που έχουν κλαπεί από τους επιτιθέμενους, ήταν κρυπτογραφημένα, αλλά τουλάχιστον μία μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία ότι οι πληροφορίες μπορεί να αποκρυπτογραφηθούν.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Target αρνούνται ότι τα PIN έχουν κλαπεί από τους hackers.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα PIN, είτε κρυπτογραφημένα είτε χωρίς κρυπτογράφηση, δεν τέθηκαν σε κίνδυνο. Και δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε τέτοιο ζήτημα στην επικοινωνία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέχρι σήμερα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Target, Molly Snyder στο Reuters.

Από την άλλη πλευρά, η Snyder σημειώνει ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της εγκληματολογικής έρευνας τους.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση