GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕUCARIS: Το πανευρωπαϊκό σύστημα αποστολής κλήσεων της Τροχαίας

Σύστημα διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια, με την ονομασία «ΕUCAR...


Σύστημα διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια, με την ονομασία «ΕUCARIS» δημιουργείται στη χώρα μας.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο ενσωματώθηκε η υπ” αριθμ. 2011 /82/ΕΕ κοινοτική οδηγία, υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχ. Παπαδόπουλος.
Στο εξής θα αποστέλλεται στον τόπο κατοικίας του παραβάτη, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, η κλήση από παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στην Ελλάδα από αλλοδαπό οδηγό.
Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει όλους τους παραβάτες του ΚΟΚ. «Σύμφωνα με το σύστημα εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διευκόλυνση ανταλλαγής πληροφοριών, όταν οι εν λόγω παραβάσεις διαπράττονται με όχημα που έχει αριθμό κυκλοφορίας κράτους μέλους άλλου από το κράτος μέλος όπου διεπράχθη η παράβαση» σημείωσε.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος, ενόψει της συζήτησης του θέματος της Οδικής Ασφάλειας κατά την ελληνική προεδρία, θα ζητησεί την επέκταση αυτού του μέτρου και για τις τρίτες χώρες.
Τέλος, οι βασικές παραβάσεις που περιλαμβάνονται στην οδηγία και για τις οποίες είναι επιβεβλημένη η αποστολή της κλήσης ακόμη και σε άλλες χώρες είναι η υπέρβαση ορίου ταχύτητας, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, η μη χρήση κράνους, η οδήγηση σε λωρίδα στην οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία (π.χ. λωρίδες έκτακτης ανάγκης, λωρίδες αποκλειστικής χρήσης από μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.) και η παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά την οδήγηση.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση