GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλο το χρονικό της απόπειρας απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου (video)

Του Γιάννη Καλογερά - Κονταρίνη. Απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου, γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας σημειώθηκε γύρω στις...


Του Γιάννη Καλογερά - Κονταρίνη.

Απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου, γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας σημειώθηκε γύρω στις 3.15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013.
Ένα γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στα νότια προάστια, και να θυμίσει μία άλλη απαγωγή, αυτή του επίσης εφοπλιστού Παναγόπουλου.
Το Vimaonline. gr βρέθηκε για άλλη μία φορά, στην καρδιά των γεγονότων αφού από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

3.15 περίπου το μεσημέρι, πάνοπλοι άνδρες προσπάθησαν να απαγάγουν τον 33χρονο (ο οποίος φέρει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του) Ανδρέα Μαρτίνο λίγο έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας MINERVA MARINE στη Βούλα, χωρίς ευτυχώς, επιτυχία.
Ο Ανδρέας Μαρτίνος (ξάδελφος της βουλευτού της Ν.Δ. Γεωργίας Μαρτίνου και δημοτικής συμβούλου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), επέστρεφε από το μεσημεριανό του φαγητό στα γραφεία της εταιρίας στον παράδρομο της Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας. Ξαφνικά, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών, ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας mitsubishi μπήκε μπροστά από το Audi RS του Ανδρέα Μαρτίνου ταυτοχρόνως με ένα αυτοκίνητο μάρκας citroen c1, που κόλησε από πίσω του προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.
Μπροστά από το το φορτηγάκι υπήρχε και ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο είχε υποστηρικτικό ρόλο.
Από το φορτηγάκι βγήκαν 4 οπλισμένοι άντρες με κουκούλες και προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια του Audi ώστε να απαγάγουν τον Α. Μαρτίνο.

Το σημείο όπου έγινε η απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου. Το καμμένο citroen είναι το αυτοκίνητο που εμβόλησε ο Ανδρέας Μαρτίνος προκειμένου να διαφύγει.
Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο Ανδρέας Μαρτίνος έκανε όπισθεν, εμβόλισε το citroen, διέφυγε βγαίνοντας στο πίσω μέρος της εταιρείας και πηδώντας έναν μανδρότοιχο βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, ασφαλής.
Οι δράστες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απαγωγής του Α. Μαρτίνου έβαλαν φωτιά στο φορτηγάκι στο οποίο είχαν σκοπό να μεταφέρουν τον Αντρέα.
Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο της απαγωγής οι δράστες έκαψαν το citroen προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, και ένα χιλιόμετρα πιο μακριά εγκατέλειψαν το κλειστό φορτηγάκι βάζοντάς του φωτιά.
Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά της Ζωής της ΓΑΔΑ. και η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή στην απόπειρα απαγωγής, τουλάχιστον επτά ατόμων.

Το αλσύλλιο στο οποίο εγκαταλείφθηκε το κλειστό φορτηγάκι, στις οδούς Πάτμου και Αθηναϊδος.






Άμεσα έφθασε στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και έσβησε τη φωτιά.

Η Οικογένεια Μαρτίνου
Η οικογένεια Μαρτίνου που κατέχει σημαντική θέση στο εφοπλιστικό κόσμο, είναι μία οικογένεια με χαμηλό κοινωνικό προφίλ, πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πολύ αγαπητή στην τοπική κοινωνία γενικότερα.
Η Αθηνά Μαρτίνου, το γένος Μεθενίτη (γνωστή εφοπλιστική οικογένεια), ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα της Ναυτιλίας αφού ο πατέρας Μαρτίνος είχε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. Ήταν ένας από τους γνωστότερος αντικέρ της μεταπολεμικής Αθήνας.
Ήταν γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, όταν η Αθηνά Μαρτίνου, αποφάσισε να αναμειχθεί προσωπικά με τη ναυτιλία, δημιουργώντας τη ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris, στην οποία απέκτησαν ενεργό ρόλο και τα τρία παιδιά της, Θανάσης, Ανδρέας και Ντίνος.
Παρέμεινε επί σειρά πολλών ετών στο τιμόνι της εταιρείας, προτού η ίδια αποσυρθεί από την ενεργό δράση και αναλάβουν τα ηνία της Thenamaris τα τρία αδέρφια.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και συγκεκριμένα το 1991 ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean(East Med).
Λίγα χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας, το παράδειγμα του αδερφού του Θανάση, ακολούθησε και ο Ανδρέας για να δημιουργήσει και αυτός με την σειρά του τη Minerva Marine. Στο τιμόνι της Thenamaris θα παραμείνει ο μικρότερος σε ηλικία από τα τρία αδέρφια, ο Ντίνος Μαρτίνος.
Όλες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των δεξαμενόπλοιων και δευτερευόντως με τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση