GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι λαμπερές «μούσες» της «Vogue»

Οι πιο αναγνωρίσιμες «μούσες» της μόδας, που έχουν φιγουράρει κατά καιρούς στα πρωτοσέλιδα της «Vogue» συγκεντρώθηκαν σ' έναν τόμο πο...

Οι πιο αναγνωρίσιμες «μούσες» της μόδας, που έχουν φιγουράρει κατά καιρούς στα πρωτοσέλιδα της «Vogue» συγκεντρώθηκαν σ' έναν τόμο που αποτελεί την ιστορία των φωτογραφίσεων του περιοδικού από το 1892. Κι απ' ό,τι φαίνεται, αφού ήταν στη «Vogue», έμειναν και στη μόδα!

Στο «The Faces of Fashion: Vogue Model» μπορεί να απολαύσει κανείς εκτός από την ομορφιά γυναικών όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Κάρλα Μπρούνι, τους χώρους, που κυμαίνονται από πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων μέχρι μαγευτικά φυσικά τοπία. Το πρώην μοντέλο και πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας φιλοξενείται στο βιβλίο με τη φωτογράφισή της στο περιοδικό το 1994 φορώντας ένα λευκό baby doll με το μπροστινό του σημείο ανεβασμένο αλά Μέριλιν Μονρόε και φυσικά με ξανθό μαλλί.

Μία από τις πιο παλιές φωτογραφίες που περιλαμβάνει το άλμπουμ έχει τραβηχτεί από τον θρυλικό φωτογράφο Σέσιλ Μπίτον το 1928 και δείχνει την κοσμική καλλονή της εποχής Πόλα Γκέλιμπραντ, ενώ και η «πιο φωτογραφημένη γυναίκα της Βρετανίας», το μανεκέν της δεκαετίας του '40 Μπάρμπαρα Γκόλεν, εμφανίζεται ευπρεπώς ενδεδυμένη σε μια φωτογράφιση του 1949.

Οσο τα χρόνια περνάνε τόσο πιο προκλητικές γίνονται οι φωτογραφίσεις. Ενα πορτρέτο της Τζάνις Ντίκινσον, η οποία αυτοαποκαλείται «το πρώτο σούπερ μοντέλο παγκοσμίως», τη δείχνει σε ηλικία 23 ετών, να φοράει ένα μπλέιζερ σακάκι με βαθύ ντεκολτέ, το οποίο αποκάλυπτε το στέρνο της. Το 1991 η Κλόντια Σίφερ φωτογραφήθηκε ξαπλωμένη προκλητικά σ' ένα ιστιοφόρο με το ξεκούμπωτο πουκάμισό της να αποκαλύπτει το μαγιό της.

Το 2007, όταν πια ο κανόνας έχει γίνει «όσο περισσότερη σάρκα τόσο το καλύτερο», η Ναόμι Κάμπελ ποζάρει ξαπλωμένη στο κρεβάτι της φορώντας μόνο ένα εσώρουχο από δαντέλα. Την ίδια χρονιά η Λίντα Εβαντζελίστα φωτογραφήθηκε με ένα μίνι στράπλες φόρεμα που αποκάλυπτε σε όλο τους το μεγαλείο τα πανύψηλα πόδια της. Το coffee table book περιλαμβάνει επίσης φωτογραφήσεις της Λορίν Χάτον και της Ταλίσα Σότο που, σύμφωνα με τον φωτογράφο Μπρους Γουέμπερ, έμοιαζε με τον Μάρλον Μπράντο σε νεαρή ηλικία.

Το εξώφυλλο της πολυτελούς έκδοσης δείχνει την Κέιτ Μος σε μια εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κρεγκ Μακ Ντιν. Ολες οι φωτογραφίες συνοδεύονται από πλήρη περιγραφή, την οποία υπογράφουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «Vogue» Ρόμπιν Ντέρικ και ο πρώην υπεύθυνος φωτογραφίας του περιοδικού Ρόμπιν Μούιρ.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση