GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Xαλκίδα: Ξεκίνησαν οι επανασυνδέσεις του ρεύματος

Μπορεί πανελλαδικά, όπως καταγράφεται και από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, να επικρατεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ένα γραφειοκρατικ...


Μπορεί πανελλαδικά, όπως καταγράφεται και από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, να επικρατεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ένα γραφειοκρατικό αλαλούμ σε ότι αφορά στις διαδικασίες για... την επανασύνδεση των κομμένων παροχών ηλεκτροδότησης. Παρά ταύτα, ο Δήμος Χαλκιδέων φρόντισε ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ξεπερνώντας κενά και ασάφειες από την αδυναμία του Υπουργείου να εκδώσει εγκύκλιο οδηγιών, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης ήρθε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκρότησε, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Επιτροπή με αντικείμενο τις επανασυνδέσεις.

Την Επιτροπή αποτελούν: ο προϊστάμενος Τομέα Εμπορίας-Πωλήσεων ΔΕΗ Περιοχών Χαλκίδας & Θήβας, Βασίλης Τυριντζής, η προϊσταμένη Τμήματος Χρηστών Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Χαλκίδας, Σταυρούλα Σαμαρά, η κοινωνική λειτουργός Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ/νσης Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Μαρία Λέκκα και η κοινωνική λειτουργός Δήμου Χαλκιδέων, Μαρία Ραβανού-Γαϊτανάρου.

Στην πρώτη της συνεδρίαση, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου (στην οποία συμμετείχαν και η κοινωνική λειτουργός της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας, Ευαγγελία Στέφου, ο δ/ντής Δ/νσης Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,

Βασίλης Λαγός και η δ/ντρια Δ/νσης Προγραμματισμού Δήμου Χαλκιδέων, Χρύστα Δημαρέλου) η Επιτροπή αποφάσισε τον τρόπο λειτουργίας της και την απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών επανασυνδέσεων για άμεσα αποτελέσματα.

Από πλευράς Δήμου, δεδομένου ότι είχε διαπιστωθεί σχετικό έλλειμμα, ήταν έντονες οι προσπάθειες για την ενημέρωση και υπαγωγή ωφελουμένων των Κοινωνικών Δομών του στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Όμως ακόμη, είναι αρκετές αυτές οι εκκρεμότητες. Ωστόσο, από την Επιτροπή, εγκρίθηκαν ήδη οι πρώτες αιτήσεις επανασύνδεσης και μη διακοπής από ωφελουμένους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου που δεν είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, με πρώτη την επανασύνδεση στο σπίτι πολύτεκνης οικογένειας στην Αγία Ελεούσα

Παράλληλα, ήδη προχώρησε η επανασύνδεση 38 κομμένων παροχών ηλεκτροδότησης, σε σπίτια οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων ενταγμένων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, με δήλωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους κυρίους Κατσέλη και Τυριντζή και την κυρία Σαμαρά για τη διάθεση συνεργασίας και το κοινωνικό πρόσωπο επίσπευσης των διαδικασιών που επέδειξαν έναντι των κεντρικά παρατηρούμενων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων καθώς και προς όλο το προσωπικό της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Χαλκίδας για τις και πέραν του ωραρίου, συνεχείς επανασυνδέσεις.

Κατατάσσοντας τον Δήμο Χαλκιδέων στην πρώτη θέση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους δέκα πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα ως προς την κατανόηση της αναγκαιότητας και την ταχύτητα αντίδρασης σ’ αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια της όλης προσπάθειας, όπως ήδη εξετάστηκε από την Επιτροπή, θα εμφανιστούν προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως λήξη περιόδου ισχύος ηλεκτρολογικού σχεδίου, λήξη συμβολαίων, μεταβολές ονομάτων κ.α.

Από πλευράς ΔΕΗ θα επιδειχθεί κάθε περιθώριο διευκόλυνσης και σ’ αυτές τις πιο σύνθετες περιπτώσεις.

Όμως, για τις όποιες περιπτώσεις προκύψουν χρηματικές ανάγκες, αποφασίστηκε να καλυφθούν από τους αιρετούς του Δήμου Χαλκιδέων που λαμβάνουν αντιμισθίες και συγκεκριμένα από αυτές του μηνός Δεκεμβρίου.

Αναλυτικός απολογισμός των σχετικών καταβολών θα αποδοθεί στη διαπαραταξιακή Επιτροπή λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ήδη από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του στη διακρίβωση-διασταύρωση των περιπτώσεων με κομμένο ρεύμα από τους διαθέσιμους καταλόγους των 3.500 περίπου ωφελουμένων που είχαν ενταχθεί έως και 1η Νοεμβρίου 2013 σε κάποια Κοινωνική-Προνοιακή Δομή του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.) και της Μητρόπολης (Συσσίτια, Φιλόπτωχα Ταμεία κλπ) και

Ωστόσο, για την περαιτέρω επίσπευση των διαδικασιών, οι ωφελούμενοι ή μη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μπορούν και θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (στη διεύθυνση Ωρίωνος 15, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα είτε στο τηλέφωνο 2221021602), ώστε να εξετάζεται η περίπτωσή τους.

Παράλληλα, δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανήμποροι και μοναχικοί συνάνθρωποι να μην έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, καλό θα είναι να κινητοποιηθούμε όλοι μας για τέτοιες περιπτώσεις στη γειτονιά μας, στο περιβάλλον μας.

Αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων μας, να μην αφήσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αυτές τις άγιες και παγωμένες γιορτινές ημέρες.
Eviatop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση