GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασφαλισμένη για $100 εκατομμύρια η Target Corp που χτυπήθηκε από χάκερ

Η Target Corp.,η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, τον προηγούμενο μήνα χτυπήθηκε από χάκερ, οι οποίοι... παραβίασ...

Η Target Corp.,η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, τον προηγούμενο μήνα χτυπήθηκε από χάκερ, οι οποίοι...
παραβίασαν τα δεδομένα πιστωτικών και χρεωστικών καρτών περίπου 70 εκατομμυρίων πελατών της.

Γνωρίζοντες τα πράγματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας ισχυρίζονται ότι η Target είναι ασφαλισμένη για τουλάχιστον $100 εκατομμύρια έναντι κυβερνοεπιθέσεων (cyber insurance), ενώ έχει και $65 εκατομμύρια κάλυψη ευθύνης στελεχών διοίκησης (directors and officers liability – D&O).

Αυτές οι καλά ενημερωμένες πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν ότι η Target καλύπτει με δική της συμμετοχή (self-insured retention – SIR, συγκεκριμένα) τα πρώτα $10 εκατομμύρια της κάλυψης έναντι κυβερνοεπιθέσεων. Για τα επόμενα $15 εκατ. καλύπτει την Target η Ace Ltd., για άλλα $15 εκατ. η American International Group Inc., για τα επόμενα $10 εκατ. η Axis Capital Holdings Ltd., ακολούθως για ακόμη $10 εκατ. η AIG, ενώ τα υπόλοιπα $40 εκατ. θα προέλθουν από τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες, που ωστόσο δεν κατονομάζονται.

Όσον αφορά την ασφάλιση ευθύνης στελεχών της διοίκησης, η εμπορική αλυσίδα με έδρα τη Μινεάπολη καλύπτει μόνη της τα πρώτα $10 εκατ., ακολουθεί κύρια ασφάλιση $25 εκατ. από την AIG, συμπληρωματική $15 εκατ. από την Ace και τέλος $15 εκατ. από την Travelers Cos. Inc.

Εκπρόσωποι της Τarget και των ασφαλιστικών εταιρειών, όμως, αποφεύγουν προς το παρόν τους δημοσιογράφους ή αρνούνται να προβούν σε σχόλια.Αρχικά (19/12) η Target ανακοίνωσε ότι η επί τρεις εβδομάδες παραβίαση δεδομένων, μεσούσης της εορταστικής περιόδου, αφορούσε 40 εκατομμύρια πελάτες της. Την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η έρευνα κατάληξε σε πολύ χειρότερα συμπεράσματα: 70 εκατομμύρια πελάτες βρέθηκαν εκτεθειμένοι, με τους χάκερ να κλέβουν το PIN των καρτών τους και άλλα στοιχεία.

Για το περιστατικό διεξάγονται έρευνες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις σε βάρος της Target. Η εταιρεία, πάντως, υποσχέθηκε ότι οι πελάτες της δεν θα επιβαρυνθούν με χρεώσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της παραβίασης δεδομένων.

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση