GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Πάνω από 1.000 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 1.000 μετανάστες, που είχαν προορισμό την Ευρώπη και επέβαιναν σε διάφορα πλοιάρια, διέσωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό τις τε...

Πάνω από 1.000 μετανάστες, που είχαν προορισμό την Ευρώπη και επέβαιναν σε διάφορα πλοιάρια, διέσωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό τις τελευταίες 24 ώρες στη Μεσόγειο, όπως αναφέρεται... σε σημερινή ανακοίνωσή του σώματος.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Mare Nostrum», ολοκληρώθηκαν τη νύχτα ανοικτά της Λαμπεντζούζα. Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος έξι πολεμικά πλοία, καθώς επίσης και ελικόπτερα.

Οι διασωθέντες προέρχονται κυρίως από τη Αίγυπτο, το Ιράκ, το Πακιστάν και την Τυνησία. Κατόπιν σχετικής απόφασης του ιταλού υπουργού Εσωτερικών, αύριο το μεσημέρι οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας.

Χιλιάδες μετανάστες κυρίως από την υποσαχάρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, επιδιώκουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο, καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ σε δουλέμπορους.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο σε δυο ναυάγια στην περιοχή της Λαμπεντούζα, κύρια είσοδο στην Ευρώπη των λαθρομεταναστών από την Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση