GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ του ΟΚΑΝΑ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή για την «μαύρη τρύπα» των περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ πο...


Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή για την «μαύρη τρύπα» των περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει δημιουργηθεί στον ΟΚΑΝΑ.
Ειδικότερα, η κυρία Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει πρόσφατα γύρω από τη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας έχει δημιουργηθεί «τρύπα» στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ στην αναφορά της, γίνεται λόγος για περίπου 10 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ, αφορούν σε ένα ποσόν αδιάθετο που βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.
Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

Η υφυπουργός Υγείας με την αναφορά της ζητεί να ερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαχείριση των ποσών που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες των κέντρων πρόληψης.

Ακόμη, η κυρία Μακρή ζητεί να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός, με ποιες τις διαδικασίες και με ποιους αποδέκτες.

Στην αναφορά της η υφυπουργός Υγείας επαναλαμβάνει τα στοιχεία των καταγγελιών που ήδη έχει δημοσιοποιήσει. Η αναφορά θα διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα τη διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί η τότε πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κυρία Μένη Μαλλιώρη, παραιτήθηκε.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση