GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση 13% στις διανυκτερεύσεις του 2013 - Αισιοδοξία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν

Η ανοδική τάση του τουρισμού και στο Ρέθυμνο καταγράφεται στα στοιχεία των διανυκτερεύσεων που έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος Ξενοδόχω...


Η ανοδική τάση του τουρισμού και στο Ρέθυμνο καταγράφεται στα στοιχεία των διανυκτερεύσεων που έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος Ξενοδόχων και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια...
του απολογισμού, που
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων μετέφερε και στους συναδέλφους του τα φετινά αισιόδοξα μηνύματα που θέλουν την τουριστική κίνηση να αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με την περσινή χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν θα προκύψει κάποιος αρνητικός παράγοντας που θα ανατρέψει το σκηνικό, που έχει διαμορφωθεί.

Το 2013 η συνολική αύξηση στις κλίνες όλων των τύπων έφτασε το 13,32% σε σχέση με το 2012, καθώς οι διανυκτερεύσεις έφτασαν το 1.562.600, ενώ το 2012 το γενικό σύνολο ήταν 1.378.913.

Καλύτεροι μήνες από άποψης αύξησης διανυκτερεύσεων ήταν ο Απρίλιος και ο Μάιος, αφού την προηγούμενη χρονιά οι εκλογές είχαν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα, το οποίο αποτυπώθηκε απόλυτα στο τουριστικό προϊόν. Αντίστοιχη αύξηση παρατηρήθηκε και τον Οκτώβριο.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν τα συγκριτικά στοιχεία με το 2008, τότε που ακόμα η οικονομική κρίση δεν είχε ξεκινήσει. Η πτώση είναι οριακή, μόλις 1.35% στο γενικό σύνολο, όμως αποτυπώνει μία σαφή κατάσταση για τα χρόνια που ακολούθησαν, τις κακές χρονιές του 2010 και 2011, και στη συνέχεια την «επάνοδο» του 2013.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2013. Όπως σημειώθηκε, «καλύτερη ήταν η χρονιά 2013 για τον τουρισμό και επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις που προέβλεπαν άνοδο του τουριστικού ρεύματος.

Η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, το αίσθημα ασφάλειας και οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα στις χώρες από όπου δεχόμαστε τους πελάτες μας με αποτέλεσμα να σημειώνεται διψήφια άνοδος στις διανυκτερεύσεις.

Παρά τη σημαντική μείωση των τιμών των διανυκτερεύσεων από τους ξενοδόχους που είναι πλέον οριακή για την κερδοφορία μας, έγιναν προσπάθειες για παροχή καλύτερων υπηρεσιών και προϊόντων».

Επίσης, κατά το 2013 ο Σύλλογος Ξενοδόχων, μεταξύ όλων των άλλων σημαντικών δράσεων του, συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις τουριστικών θεμάτων αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις.

Συνεχίστηκε η συνεργασία με άλλους φορείς για κοινή ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό

Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε όλες τις επιτροπές, εκδηλώσεις και ημερίδες που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό.

Συμμετέχει στις ολομέλειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τις Γενικές Συνελεύσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ένωσης των τεσσάρων Συλλόγων Ξενοδόχων Κρήτης με σκοπό να ακούγεται η φωνή της Κρήτης πιο δυνατή ειδικά σε θέματα που την αφορούν και να παίξει δυναμικό ρόλο στην προβολή του νησιού στις τουριστικές αγορές.

Συνεργάστηκε με τον δήμο Ρεθύμνου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ειδικά με την αδελφοποιημένη πόλη του Καστενάζο στην Ιταλία με την προσφορά ειδικών πακέτων και με Σκανδιναβικά και Γερμανικά πρακτορεία.

Τα μέλη του Δ.Σ. σημείωσαν προς τους συναδέλφους τους ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες και διεκδικούμε μεγαλύτερο ρόλο στο γίγνεσθαι της τουριστικής ζωής της Κρήτης με σκοπό την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του κλάδου και των μελών μας».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης της Τετάρτης, ο σύλλογος έκοψε τη βασιλόπιτα του και στη συνέχεια βράβευσε ανθρώπους, οι οποίοι από τις θέσεις τους υπηρετούν το τουριστικό προϊόν. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μανώλης Τσακαλάκης, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Βραβεύτηκαν ο αερολιμενάρχης Χανίων, Σταύρος Καστρινάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα Χανίων, Γιάννης Θεοδωρογλάκης και ο διευθυντής Brinks του αεροδρομίου Χανίων, Κωνσταντίνος Κομπιτσάκης.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, ο διοικητής του Α.Τ. του αερολιμένα Ηρακλείου, Παντελής Κεφαλιανάκης και ο Brinks του αεροδρομίου Ηρακλείου, Δημήτρης Αλογδιανάκης.

«Ουραγός» το Ρέθυμνο στην κρουαζιέρα

Μόλις πέντε κρουαζιερόπλοια καταγράφηκαν να προσεγγίζουν το λιμάνι του Ρεθύμνου το 2013, με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας. Την ίδια ώρα, συνολικά στην Κρήτη αφίχθησαν 281 κρουαζιερόπλοια: 177 στο Ηράκλειο, 47 στα Χανιά, 52 στον Άγιο Νικόλαο και 5 στο Ρέθυμνο, μεταφέροντας συνολικά 439.358 επιβάτες.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα το 2013 είχαμε 4.288 αφίξεις κρουζιερόπλοιων που μετέφεραν 5.661.867 τουρίστες, έναντι 5.478.620 επιβατών και 4.753 κρουαζιερόπλοιων του 2012.

Την πρώτη θέση στην δεκάδα των αφίξεων κατέχει το λιμάνι του Πειραιά με 711 (1.302.581 επιβάτες) και ακολουθούν η Σαντορίνη, το Κατάκολο, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κεφαλονιά, τα Χανιά και η Πάτμος.

Σύμφωνα πάντως με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράγοντες της αγοράς κρουαζιέρας αναφέρουν ότι η αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζει έντονα το προϊόν του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή.
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση