GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο στο Ιράκ – 18 νεκροί

Έξι καμικάζι βομβιστές εισέβαλαν σε κτίριο ιρακινού υπουργείου, συνέλαβαν ομήρους και σκότωσαν τουλάχιστον 18 ανθρώπους –στον αριθμό...


Έξι καμικάζι βομβιστές εισέβαλαν σε κτίριο ιρακινού υπουργείου, συνέλαβαν ομήρους και σκότωσαν τουλάχιστον 18 ανθρώπους –στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι καμικάζι– πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανακτήσουν τον έλεγχο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, ενώ ο απολογισμός των βιαιοτήτων στο Ιράκ υπερέβη τον Ιανουάριο τους 900 νεκρούς.
Η επίθεση στο κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών στη βορειοανατολική Βαγδάτη, συμπίπτει με μια σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ιρακινό στρατό και αντικυβερνητικούς μαχητές στη δυτική επαρχία Άνμπαρ.
Ανώτερη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως οι έξι αντάρτες συνέλαβαν αριθμό ομήρων και σκότωσαν τέσσερις απ” αυτούς μέσα στο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιείται για την υποδοχή αντιπροσωπειών. Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιοι είναι οι άλλοι οκτώ νεκροί.
Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως κρατικά κτίρια αποτελούν στόχο των εξεγερμένων ισλαμιστών σουνιτών που έχουν εντείνει μια εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι σιίτες.
Τουλάχιστον 911 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου στις βιαιότητες στο Ιράκ, τρεις φορές περισσότεροι απ” ό,τι τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες από την αρχή του μήνα κυβερνητικές δυνάμεις και εξεγερμένους, κυρίως τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, στη δυτική επαρχία αλ Άνμπαρ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες στο αλ Άνμπαρ, μια επαρχία όπου ζουν κυρίως σουνίτες στα σύνορα με τη Συρία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στη χώρα εδώ και μια πενταετία.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση