GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χανιά: Έπιασαν δουλειά οι 196 ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

Καλά νέα για 196 νέους και νέες διαφόρων ειδικοτήτων που πιάνουν δουλειά μέσω της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασί...


Καλά νέα για 196 νέους και νέες διαφόρων ειδικοτήτων που πιάνουν δουλειά μέσω της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας και του δήμου Χανίων. Διπλό το όφελος για εκείνους καθώς θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και μια θέση για πέντε μήνες.
Οι 196 επιλεγέντες έπιασαν δουλειά την Παρασκευή και θα καλύψουν για το χρονικό διάστημα των πέντε μηνών, ανάγκες που κυρίως προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού.
Tους 79 νέους – ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καλωσόρισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συμβολή όλων όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δεδομένου, ότι θα βοηθήσουν όπως χαρακτηριστικά τόνισε καθοριστικά τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Τους ωφελούμενους του προγράμματος που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του δήμου Χανίων, καλωσόρισε και ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης που είχε μια πρώτη συνάντηση μαζί τους στο δημαρχείο της πόλης.
Οι συνολικά 117 ωφελούμενοι κατηγορίας Δ.Ε., Π.Ε. και Τ.Ε. (Δευτεροβάθμιας, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) θα απασχοληθούν στις δημοτικές υπηρεσίες και στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Χανίων. Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, για τα διαδικαστικά θέματα του προγράμματος καθώς και για τις υποχρεώσεις τους.
Στον σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων, επεσήμανε ότι «η πεντάμηνη εργασία φυσικά δεν λύνει το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει την κοινωνία, ωστόσο δύναται να συμβάλει στην προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην απόκτηση -από τους ωφελούμενους- εργασιακής εμπειρίας η οποία θα τους φανεί χρήσιμη στο μέλλον».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση