GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 19 εκατ. άνεργοι στην Ευρωζώνη

Οριακή μεταβολή σημείωσε ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στις χώρες που χρησιμοποιούν το κοινό ευρωπαϊκό νόμ...

Οριακή μεταβολή σημείωσε ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στις χώρες που χρησιμοποιούν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα... τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους.

Πάνω από 19 εκατ. άνεργοι στην Ευρωζώνη

Η ανεργία στις 18 χώρες μέλη της Ευρωζώνης παρέμεινε στο 12% για τρίτο συνεχή μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν οριακά χαμηλότερα, στο 11,9%. Ο αριθμός των ανέργων εκτιμάται στα 19 εκατ. πολίτες, οριακά μειωμένος σε σχέση με τα 19,1 εκατ. το Νοέμβριο.

Στο σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταγράφηκε οριακή μείωση της ανεργίας στο 10,7%, από 10,8% το Νοέμβριο. Ενα χρόνο πριν, το Δεκέμβριο του 2012, βρισκόταν επίσης στο 10,8%. Συνολικά εντός της ΕΕ εκτιμάται ότι υπήρχαν στο τέλος του 2013 26,2 εκατ. άνεργοι.

Η Ελλάδα, που έχει δημοσιεύσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία της για τον Οκτώβριο, είχε τότε ανεργία 27,8%, την υψηλότερη τιμή σε όλη την ΕΕ. Με βάση τα στοιχεία του Δεκεβρίου δεύτερη είναι η Ισπανία στο 25,8% και τρίτη πολύ πίσω η Κροατία με «μόλις» 18,6%.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα για τις νέες και τους νέους ως 24 ετών, καθώς η ανεργία σε αυτή την κατηγορία έφτανε τον Οκτώβριο το 59,2%, αρκετά μπροστά από το 54,3% στην Ισπανία και το 49,2% στην Κροατία.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση