GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμές 2 ταχυτήτων στην αγορά ελαιολάδου

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ιδιαίτερα των τελευταίων είκοσι ημερών, η φετινή αγορά ελαιολάδου στην Ελλάδα θα είναι δύο ταχυτήτων....

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ιδιαίτερα των τελευταίων είκοσι ημερών, η φετινή αγορά ελαιολάδου στην Ελλάδα θα είναι δύο ταχυτήτων.
Ηκατηγοριοποίηση συνίσταται, φυσικά, στην ποιότητα του προϊόντος. Με δεδομένη τη διεθνή κατάσταση στις τιμές του προϊόντος και με τα γνωστά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι φυσιολογικό το ελάχιστο αγοραστικό ενδιαφέρον που δείχνει φέτος το ιταλικό εμπόριο στη χώρα μας.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να δημιουργηθούν δύο παράλληλες αγορές, που αποτυπώνονται και σε ένα μεγάλο άνοιγμα τιμών. Σήμερα στην Ελλάδα όσοι τυποποιητές θέλουν καλό 100% ελληνικό έξτρα, θα πρέπει να το πληρώσουν 2,70 ευρώ/κιλό ή και λίγο ακριβότερο, αν είναι ΠΟΠ/ΠΓΕ με άριστα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η καλύτερη τιμή μέχρι σήμερα έχει φτάσει στη Μεσσηνία 2,85 ευρώ/κιλό έως 2,90 ευρώ/κιλό. Υπάρχει όμως «έξτρα» ελαιόλαδο και με 2,45 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, το λαμπάντε 5% οξύτητας έχει τιμή βυτίου ex factory περίπου 1,85 με 1,90 ευρώ/κιλό. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν κάποια λεπτά και στα πολύ καλής ποιότητας να φτάνει τα 3 ευρώ/κιλό, ίσως και κάτι παραπάνω, τους επόμενους μήνες.
radio936.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΡΑ ΤΙ ΚΙΛΟ ΜΑΣ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΣ ΕΤΣΙ. ΜΑΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΕΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΛΙΤΡΟ ΑΛΑ ΜΕ ΚΙΛΟ. ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση