GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακρίσεις της Ελλάδας και των Ελλήνων το 2013!

Είναι όμορφο να βλέπουμε ανθρώπους από τη χώρα μας να πηγαίνουν μπροστά, να καταφέρνουν μεγάλα πράγματα και να διακρίνονται. Κι είναι α...

Είναι όμορφο να βλέπουμε ανθρώπους από τη χώρα μας να πηγαίνουν μπροστά, να καταφέρνουν μεγάλα πράγματα και να διακρίνονται. Κι είναι ακόμα πιο ωραίο όταν αυτό συμβαίνει για ιδρύματα, δράσεις ή την Ελλάδα...
γενικά! Μας γεννά αισιοδόξία, μας δίνει δύναμη και χαμόγελο. Και το 2013 υπήρξαν παγκόσμιες διακρίσεις της Ελλάδας και των Ελλήνων που μας έκαναν περήφανους.

Παγκόσμια αναγνώριση για το ρομπότ του ΑΠΘ

Το ρομπότ του ΑΠΘ και της ομάδας “Pandora”… κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 20 ερευνητικές ομάδες από κάθε μεριά του πλανήτη, κάνοντας περήφανους τους Έλληνες!


12χρονος Έλληνας “κλέβει” την προσοχή της Google

Ένας μαθητής A’ Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη «τράβηξε» τα βλέμματα των στελεχών της Google μέσα από την κατασκευή δυο εφαρμογών για τις επιθέσεις στο ίντερνετ.


Στη 2η θέση γαστρονομικής επιλογής η Ελλάδα

Το Lonely Planet μας «κάλεσε για δείπνο» προσφέροντας τη νόστιμη λίστα του για το 2012 με τις 10 χώρες που η κουζίνα τους εντυπωσιάζει τον ουρανίσκο κάθε ταξιδευτή.


Δεκαεπτάχρονος Έλληνας στο Google Science Fair 2013

O δεκαεπτάχρονος Χαράλαμπος Ιωάννου βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές της πρώτης θέσης στον online επιστημονικό διαγωνισμό “Google Science Fair 2013”.

Παγκόσμια διάκριση για έλληνα αθλητή

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, στο εξαιρετικά δύσκολο αγώνισμα των 10 χλμ. μέτρων «Ανοιχτής θάλασσας».

Βραβεία Europa Nostra για τον ελληνικό πολιτισμό

Τις σπουδαίες προσπάθειες που γίνονται από μερίδα ανθρώπων του πολιτισμού ήρθαν να επιβραβεύσουν τα βραβεία Europa Nostra, στα οποία η Ελλάδα πέτυχε τέσσερις διακρίσεις.


Τα ελληνικά Πανεπιστήμια ξεχωρίζουν

Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βραβεύτηκε για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα σχεδιασμού του διαδικτύου, για τη διασφάλιση αυστηρού ελέγχου των χρηστών στα δεδομένα τους στη σημερινή εποχή.

Ελληνίδα η γυναίκα της χρονιάς 2013

Πρόσφατα ανακηρύχθηκε «γυναίκα της χρονιάς 2013» σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards» στο Λονδίνο. Η Έλενα Αντωνιάδου είναι 25 ετών και ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Πρωτοπόρος έλληνας φυσικός

Ο διακεκριμένος έλληνας φυσικός, Γιάννης Δάνδουρας, επιβεβαίωσε βάσει μιας νέας μελέτης τον λεγόμενο «πλασμασφαιρικό άνεμο». Πρόκειται για ένα είδος διαστημικού ανέμου, γύρω από τη Γη που αποτελείται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια και βρίσκεται στη μαγνητόσφαιρα.


Ελληνικά ποδηλατικά οράματα

Η ομάδα του Πολυτεχνείου κατέκτησε το 3ο βραβείο «ποδηλατικών οραμάτων» («Cycling visionaries awards») και ο επικεφαλής καθηγητής, κ. Θάνος Βλαστός, μιλαει στο flowmagazine.gr για το όραμα και τη διάκριση αυτή.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση