GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη των φαντάρων: Πουλόβερ και σαγιονάρες δόθηκαν στους νεοσυλλέκτους της σειράς Ιανουαρίου 2014

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μόνο όταν οι φαντάροι συλλογικά αγωνίζονται και διεκδικούν μπορούν να υπερασπίσουν τα ...


Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μόνο όταν οι φαντάροι συλλογικά αγωνίζονται και διεκδικούν μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους και να βελτιώσουν της...

συνθήκες της χακί καθημερινότητας.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες φαντάρων της Σειράς Νοεμβρίου 2013 και των γονιών τους, την ανάδειξη του θέματος από μαχόμενους δημοσιογράφους και τα μπλογκ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και το ΓΕΣ έκαναν πίσω και δόθηκαν στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους της Σειράς Ιανουαρίου 2014, τα απαραίτητα πουλόβερ και οι σαγιονάρες για να κάνουν μπάνιο.

Να θυμίσουμε ότι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου ο διοικητής είχε φτάσει στο σημείο να πουλά σαγιονάρες στους φαντάρους στο ΚΨΜ!

Και φυσικά κανείς δεν έθεσε θέμα επιστροφής των πουλόβερ, απειλώντας με πρόστιμο 22 ευρώ ή με μη χορήγηση του Απολυτηρίου στο τέλος της θητείας.

Επίσης, κατέρρευσαν οι δικαιολογίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διέδιδαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι κακόμοιροι διοικητές των μονάδων ότι τα αποθέματα έχουν τελειώσει, ότι δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί, ότι δεν προβλέπονται, ότι, ότι, ότι....

Οι αποθήκες άνοιξαν και βρέθηκαν τόσο τα πουλόβερ, όσο και οι σαγιονάρες!

Από την άλλη μεριά ο Στρατός Αρνείται να παράσχει στους φαντάρους τα καθιερωμένα αθλητικά υποδήματα, τις αθλητικές φόρμες και τις αθλητικές κάλτσες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εκγύμναση τους.

Η εμπειρία αυτής της επιτυχίας των φαντάρων είναι τρομερά πολύτιμη. Όχι μόνο αποδεικνύει ότι την εποχή μας και μάλιστα μέσα στον Στρατό, η νεολαία μπορεί να έχει νίκες και να βελτιώνει τους όρους της καθημερινότητας, αλλά διδάσκει και το πώς. Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, με την καθημερινή συνδικαλιστική δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την αρωγή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, με την αμφισβήτηση και την κοινή πάλη των φαντάρων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ-ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!

Για αυτό λοιπόν συνάδελφοι γυρίστε την πλάτη στον ατομισμό και το βόλεμα. Δεν έχει θέση ανάμεσα μας το βύσμα και το τσατσιλίκι, η γελοία και καταστροφική αντίληψη «παλιός-νέος» που μας διχάζει, μας κάνει ανταγωνιστές και εχθρούς, μας μετατρέπει σε πιόνια του Διοικητή.

Όποιοι κερδίσουν κάτι συλλογικά και αγωνιστικά είναι Κέρδος για όλους. Και ενωμένοι μπορούμε να Κερδίσουμε.

Ας διδαχτούν λοιπόν οι συνάδελφοι της Σειράς Ιανουαρίου 2014 από την στάση των συναδέλφων της Σειράς Νοεμβρίου 2013. Όταν σε αρκετά ΚΕΝ συνάδελφοι βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι, δήλωσαν ότι με τις αρβύλες δε μπορεί να γίνει γυμναστική γιατί έτσι θα γεμίσουν τα ιατρεία. Η αντίδραση των στελεχών ήταν ότι η εκγύμναση με αρβύλες είναι προαιρετική και αν δε θέλουν να πληγώσουν τα πόδια τους, να μην κάνουν γυμναστική.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ μετρά τις αντοχές και τα αντανακλαστικά μας. Και μας υπολογίζει σοβαρά!

Το σταμάτημα της χορήγησης απαραίτητων ειδών –στις μονάδες της παραμεθορίου έχουν φτάσει να ζητούν από τους στρατιώτες να αγοράσουν κουταλοπήρουνα και σκηνές για τις ασκήσεις-αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μετατρέψει την υποχρεωτική στράτευση σε ΧΑΡΑΤΣΙ! Σχεδιάζουν λοιπόν τη μεταφορά του κόστους θητείας στη λαϊκή οικογένεια και στους φαντάρους, τους οποίους επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν όχι μόνο εργασιακά, αλλά και οικονομικά.

Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιεί τα ΚΨΜ, επιτρέποντας στον επιχειρηματία να κερδοσκοπεί ασύστολα εις βάρος φαντάρων και μονίμων, τετραπλασιάζοντας τις τιμές των προϊόντων.

Η αγωνιστική μας στάση Ακύρωσε τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος να επιβαρύνει το φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια με κόστος ίσο με ένα βασικό μισθό 500-600 ευρώ, μόνο για να υπηρετήσει στο Κέντρο Εκπαίδευσης. Τουλάχιστον 5-10 ημερησίως ξοδεύονται στο ιδιωτικό ΚΨΜ, άλλα 200 ευρώ θα χρειάζονταν για ρούχα-εξοπλισμό (φόρμες-παπούτσια-πετσέτες-αρβύλες, υπνόσακος), ενώ 100-200 ευρώ κοστίζουν τα εισιτήρια στην άδεια ορκωμοσίας σε όσους θα ταξιδεύσουν μακριά (π.χ. Κρήτη, νησιά, Μακεδονία)!

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας. Κλιμακώνοντας την συνδικαλιστική μας πάλη, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση