GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τα μέσα του 2015 μετατίθεται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ

Στα μέσα του 2015 αναμένεται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ...

Στα μέσα του 2015 αναμένεται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συνομολόγησε σύμβαση με κοινοπραξία εταιρειών για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη μηχανισμού για να λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όλα τα στοιχεία αποδείξεων λιανικής πωλήσεως που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Το σύστημα θα υποδέχεται μεταξύ άλλων δεδομένα είτε απευθείας από τα συστήματα εκδόσεως αποδείξεων λιανικής (ταμειακές μηχανές, ERP συστήματα, κ.α.) των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, είτε απ' ευθείας από τους πολίτες, είτε μέσω του μηχανισμού που έχει αναπτυχθεί για την λειτουργία της Κάρτας Αποδείξεων.

Το πληροφοριακό σύστημα θα ενημερώνει αφενός μερίδα αποδείξεων για κάθε πολίτη και αφετέρου αντίστοιχη μερίδα επιχειρήσεως ή επιτηδευματία.

Έτσι, ο φορολογούμενος, αλλά και οι εκδότες των αποδείξεων λιανικής θα μπορούν να παρακολουθούν τις καταγεγραμμένες αποδείξεις στις μερίδες τους.

Τα στοιχεία που θα τηρεί το πληροφοριακό σύστημα θα αξιοποιούνται από άλλα συστήματα της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως π.χ. κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης της δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικείου οικονομικού έτους.
forologikanea.gr

1 σχόλιο

  1. Η αποκάλυψη των σκανδάλων ( εξοπλιστικά, Τ.Τ ) είναι μεγάλη δικαίωση για τον Καμμένο και το κίνημα των ΑΝΕΛ που επέμενε σε καταγγελίες, μέσα από μια υπερβολική, μερικές φορές, κριτική. Ο Ελληνικός λαός βλέπει έκπληκτος τα εκατομμύρια ευρώ σε μίζες και σε θαλασσοδάνεια, με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    Η παρουσία του Καμμένου και των ΑΝΕΛ στη Βουλή και Ευρωβουλή ( τώρα που ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από την 2η Χ.Α και την 3η ΝΔ ) είναι αναγκαία, ώστε το κίνημα των Καμμένου- Δημαρά- Μαριά να αποτελέσει πατριωτικό πόλο μέσα στη νέα κυβέρνηση και να βάλει κόκκινες γραμμές σε θέματα εθνικά και θρησκευτικά και να δώσει μια άλλη νότα στην οικονομία με αναπτυξιακή πολιτική, με μείωση φόρων και χαρατσιών.

    Οι πολίτες δεν θα επιλέξουν μικρά θνησιγενή κόμματα του 1 ή 1,5 %, αλλά μία ισχυρή πατριωτική-δημοκρατική φωνή μέσα σε κυβέρνηση με τον Σύριζα. Οι πολίτες ξέρουν ότι τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους ανήκουν στη λεηλασία δεκαετιών από τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και λιγότερο στα κόμματα που τα στήριξαν ( ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ )σε συνεργασία με διαπλεκόμενα.

    Είναι αστείο να αφήνουν τη ΣΙΕΜΕΝΣ, το Χρηματιστήριο, τα δημόσια έργα, τα λεηλατημένα χρήματα των ταμείων, τα εξοπλιστικά, τα άλλα σκάνδαλα και να ασχολούνται με το σπίτι της πεθεράς του Καμμένου για να σταματήσουν τις αποκαλύψεις και να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη.

    Όχι αποχή, όχι λευκό ή άκυρο, όχι ψήφο σε πρόσωπα ή ψηφοδέλτια που ανήκουν στη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα χαράτσια και φόρους, περικοπές σε εκπαίδευση και υγεία. Αν ο Τσίπρας δεσμευτεί ότι δεν θα αγγίξει παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων ( πχ εθνικά θέματα, θρησκευτικά θέματα κλπ ), τότε μπορεί να φτάσει σε ποσοστά του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ( άνω των 45% ... ). Αλλά, επειδή αυτό δεν είναι σίγουρο, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ( πάνω από 10% ) θα στηρίξει τους ΑΝΕΛ για να μπουν σε μία συγκυβέρνηση με τον Σύριζα, αντιμνημονιακού προσανατολισμού, χωρίς εκπτώσεις σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση