GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Εθνικές εκλογές το 2016

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουμε ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2016, τόνισε ο... πρωθυπουργός στη συνέ...

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουμε ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2016, τόνισε ο... πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ερωτηθείς για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και εάν τον φοβίζει εν όψει ευρωεκλογών, εκτίμησε ότι «Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα αλλά πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές». Διόρθωσε λίγο αργότερα, τονίζοντας «εμείς, όσοι είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές».

Σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ερώτημα εάν οι πολίτες θέλουν την Ευρώπη ή όχι αλλά ποια Ευρώπη. «Το πιο δύσκολο κομμάτι», τόνισε, «το έχουμε αφήσει πίσω μας, η ανάκαμψη είναι μπροστά μας. Δεν θέλουν οι πολίτες ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για άκρατο λαϊκισμό και έλλειψη ελπίδας.

Εκτίμησε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει πρόωρες εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για τη διασφάλιση της διενέργειας εθνικών εκλογών το 2016.

«Πρώτο τεστ θα είναι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015. Στόχος μας είναι να υπάρξει ένας Πρόεδρος που θα είναι υπεράνω κομμάτων. Εάν δεν θελήσουν, ο καθένας θα αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».

Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί πιέσεις από κανέναν. Υπογράμμισε ότι ήταν υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων από τότε που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε μεν «βραδεία εκκίνηση» στις αποκρατικοποιήσεις αλλά κανείς δεν πίστευε στην Ελλάδα. Εκτίμησε ότι σταδιακά θα ανοίξει η αγορά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Σουλτς τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα, διευκρινίζοντας αργότερα ότι αναφέρεται σε «μεγαλύτερη ευελιξία» από πλευράς των πιστωτών για να διασφαλιστεί ότι θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη.
euro2day.gr

4 σχόλια

  1. Αγαθαρχιδος15 Ιαν 2014, 8:14:00 μ.μ.

    Αφου το λεει αυτος ο αξιοπουστος ανθρωπος
    αρα
    εκλογες θα γινουν το φθινοπωρο 2014 στα σιγουρα!



    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντουάν φτάνει το μεγάλο σου φινάλε....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάτα τον τον πούστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαράς είναι ανώμαλος. Του αρέσει να τον βρίζουν. Ο Μπουμπούκος τον ξέχεζε πατόκορφα και τον έκανε υπουργό. Και γω τον βρίζω συνέχεια μπας και βγει τίποτα. Είναι φουλ μαζόχας. Όταν δεν τον βρίζουν οι άλλοι βρίζεται μόνος. Μαλάκας λέει οτι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση