GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Διακόπτεται κατά 20% ο εμπλουτισμός ουρανίου

Κατά 20% διακόπτεται από σήμερα ο εμπλουτισμός του ουρανίου, βάσει της πυρηνικής συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες...

Κατά 20% διακόπτεται από σήμερα ο εμπλουτισμός του ουρανίου, βάσει της πυρηνικής συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις, ανακοίνωσε... ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού πυρηνικής ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

«Η εκούσια διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20% είναι το βασικό μέτρο που θα λάβουμε σήμερα στις 12:00 τοπική ώρα», τόνισε ο Σαλεχί σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Δυο μονάδες συσκευών φυγοκέντρησης στη Νατάνζ και τέσσερις στο Φορντό θα αποσυνδεθούν ως τις 12:00, πράγμα που σημαίνει ότι ο εμπλουτισμός κατά 20% θα σταματήσει», τόνισε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενεργείας.

«Εχουμε αρκετό απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 20% για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, συνεπώς δε χρειάζεται να συνεχίσουμε την παραγωγή», υπογράμμισε.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση