GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρές αντιδράσεις ΙΣΑ: Όχι στα 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία

Σε αναγκαστική αποφυγή της νοσηλείας οδηγεί τους ασθενείς η επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ , αναφέρει ο ΙΣΑ. Αντιρρήσεις από του...


Σε αναγκαστική αποφυγή της νοσηλείας οδηγεί τους ασθενείς η επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ , αναφέρει ο ΙΣΑ. Αντιρρήσεις από τους φαρμακοποιούς και για το 1 ευρώ ανά συνταγή
Όσον αφορά στην επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, εξωθούνται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, αφού, όπως τονίζει, πλέον το αγαθό της υγείας και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά.
Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση κατάργηση ή/και την αναστολή εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου και επαναλαμβάνει την πρότασή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στην ιατρική συνταγή και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος.
«Ο ΙΣΑ πιστεύει στην ανάγκη εξορθολογισμού του Συστήματος Υγείας μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συστήματα εξυγίανσης δεν συναινεί όμως σε κανενός είδους οριζοντίων μέτρων σε βάρος του πολίτη» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όσον αφορά στο μέτρο που αφορά στους ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι υποχρεούνται από την 1η Ιανουαρίου να πληρώνουν 1 ευρώ ανά συνταγή, βρίσκει αντίθετο τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Το μέτρο, σύμφωνα με τον Σύλλογο, προς το παρόν αναστέλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους. «Πρόκειται δηλαδή για έμμεση αύξηση της συμμετοχής του και αυτό αφορά τους πάντες. Δεν εξαιρεί καμία πάθηση και κανέναν ασφαλισμένο».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος, επειδή κάθε συνταγή μπορεί να περιέχει μόνο μέχρι τρία φάρμακα, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου αν χρειάζεται περισσότερα θα είναι διπλάσια.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση