GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν να μην άρουν την ασυλία (για κακουργηματική απιστία!) του Βαρβιτσιώτη αν και δεν αφορούσε τη βουλευτική του ιδιότητα. Στο σκαμνί όμως οι άλλοι 27 κατηγορούμενοι...

Να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού και βουλευτή ης ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αποφάσισε η Βουλή, μολονότι το αδίκημα που τον βάραινε δεν αφο...

Να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού και βουλευτή ης ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αποφάσισε η Βουλή, μολονότι το αδίκημα που τον βάραινε δεν αφορούσε τη δράση του ως βουλευτής!
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για την υπόθεση του υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Έτσι η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.
Η υπόθεση αφορούσε απόφαση που είχε λάβει Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, στο οποίο συμμετείχε ως αντιπολίτευση, για την αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία πρασίνου.
«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι στη συκοφαντία», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστηρίζοντας ότι τα οικόπεδα αγοράστηκαν με χρήματα από το ειδικό τέλος που είχε θεσπιστεί, το «πρασινόσημο», και ότι έχει κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα της δαπάνης.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για υπόθεση κακουργηματικής απιστίας την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας.
Το επίδικο ζήτημα αφορά αγορά από το Δήμο Γλυφάδας δύο ακινήτων, η οποία, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά 2,8 εκατ. ευρώ. Πέραν του κ. Βαρβιτσιώτη, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου και για ηθική αυτουργία κατά τεσσάρων συνιδιοκτητών δύο ακινήτων. Η σχετική δικογραφία ως προς αυτούς διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αυτοί, που δεν έχουν ασυλία, τώρα θα καθήσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου...
Σε πρώτη φάση τα ακίνητα είχαν απαλλοτριωθεί προκειμένου να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά, αλλά η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να τα αγοράσει. Κατά τον προέλεγχο, η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκε αρνητικά για την αγορά των ακινήτων, καθώς εκτιμήθηκε, με βάση τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ με απ' ευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ.
Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επιβάρυνση του Δημοσίου, με την οποία συμφώνησε και η Ολομέλεια του δικαστηρίου. Σύμφωνα όμως με τους οικονομικούς εισαγγελείς, τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων.
Ο Κοινοβουλευτικός

2 σχόλια

  1. Ιδου που πηγαν τα λεφτα:
    ΟΛΟΙ οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ πηραν δανεικα και ΑΓΥΡΙΣΤΑ
    περιλαμβανομενων των κομματων, με αποτελεσμα οι τραπεζες να ζητησουν την.... βοηθεια του κρατους για να μην... κλεισουν και το κρατος να δωσει ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ (τις λεμε τωρα...) στις Τραπεζες, καποια δις, δηλαδη, απο το Δημοσιο ταμειο, τα οποια δις, ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ απο τους συνταξιουχους, μισθωτους, πολιτες και εγινε η τρυπα του "ελλειμματος" την οποια καλουμαστε τωρα να... εξοφλησουμε εμεις οι συνηθεις υποπτοι!
    Αρα: αυτα τα χρηματα ΠΡΕΠΕΙ να βρεθουν και να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ με καθε κοστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκατα στους πολιτικους22 Ιαν 2014, 8:37:00 μ.μ.

    κορακας κορακου ματι δε βγαζει


    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση