GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάδειξη νικητή καλύτερου Ευρωπαίου Νεου Αγρότη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Από 19 κράτη μέλη της ΕΕ θα επιλεγεί φέτος ο καλύτερος νέος ευρωπαίος αγρότης στο πλαίσιο του... 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών ...

Από 19 κράτη μέλη της ΕΕ θα επιλεγεί φέτος ο καλύτερος νέος ευρωπαίος αγρότης στο πλαίσιο του... 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη διεκδικεί μία διάκριση στον διαγωνισμό που θα αναδείξει (α) τον καλύτερο ευρωπαίο αγρότη, (β) τις πιο βιώσιμες πρακτικές και (γ) πιο καινοτόμες πρακτικές.

Η δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρυσι, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ε. Κοινοβουλίου, καθηγητή Γ. Παπαστάμκου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει τις πιο καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη και να ενισχύσει και να θεσμοθετήσει έναν δυναμικό ρόλο των νέων της υπαίθρου, σε μια εποχή που οι νέοι αγρότες αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του ευρωπαϊκού αγροτικού χώρου.

Της Επιτροπής Αξιολόγησης προεδρεύει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ε. Kοινοβούλιο, κος J.Daul, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών (CEJA), της COPA-COGECA και της Steyr Traktoren.

Η ελληνική αποστολή, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τρίτη 28 Ιανουαρίου όπου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ευρωπαϊκούς φορείς για την προώθηση και συζήτηση των θεμάτων της ελληνικής γεωργίας και των νέων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση