GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ - Απόλλων [3-0]

Η υπόθεση πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου τελείωσε από σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με σκορ 3-0 του Απόλ...


Η υπόθεση πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου τελείωσε από σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με σκορ 3-0 του Απόλλων Σμύρνης στην Τούμπα που δεν είχε κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Τζιόλη.
Με δύο εκτελέσεις φάουλ του Βούκιτς στο 27ο και 35ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0. Στην επανάληψη εκτός από το γκολ του Μαντούρο αναζήτησε κι άλλα γκολ όμως στάθηκε άτυχος. Κακός ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, αλλά και οι βοηθοί του που είχαν σωρεία λανθασμένων αποφάσεων.

Ο Χουμπ Στέφενς ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Μαντούρο και Κάτσε. Στις πτέρυγες οι Στόχ και Λούκας, στον άξονα ο Βούκιτς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αθανασιάδης

Ο τεχνικός του Απόλλων Σμύρνης παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 την εξής 11αδα. Κάτω από τα δοκάρια ο Γουμάγιας, δεξιά ο Χατζηζήσης και αριστερά Διαμαντής. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αλβάρεζ και Σόντεμπεργκ. Αμυντικά χαφ οι Εγκον και Καμαρά, στις πτέρυγες οι Έγκον και Τσιλιγκίρης. Στον άξονα ο Αμπρόουζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος.
Τους τρέλανε ο Δασκαλόπουλος
Με ένταση ξεκίνησε το παιχνίδι στην Τούμπα καθώς ο Δασκαλόπουλος ανακάλυψε έμμεσο φάουλ καθώς θεώρησε ότι ο Γλύκος έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή. Πάντως ο πρώτος βοηθός του ο Γιάννης Τουμπακάρης δεν υπέδειξε την υποτιθέμενη παράβαση. Ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος στον ΠΑΟΚ με τον Κορίνθιο ρέφερι να κάνει συστάσεις στον Χουμπ Στέφενς πως στην επόμενη διαμαρτυρία θα τον αποβάλει.

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα έβγαζε έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι του. Με λάθος μεταβιβάσεις, τις περισσότερες ο Μαντούρο, και όχι με ορθολογική ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του Δικεφάλου και μ’ ένα συμπαγές κέντρο είχε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας για να βγάλει φάσεις στην εστία του Γλύκου.

Ο Δασκαλόπουλος που έκανε τα πάντα για να «τινάξει» το παιχνίδι στο αέρα, δεν έδωσε χέρι στον Αλβάρες στον χώρο του κέντρου ενώ ήταν μπροστά. Στην συνέχεια της φάσης ο βοηθός του υπέδειξε λάθος σε οφσάιντ τον Στοχ.

Ηρέμησε και ανέβηκε

Ο ΠΑΟΚ μετά το νευρικό ξεκίνημα συνήλθε κερδίζοντας το κέντρο κλείνοντας ταυτόχρονα τον Απόλλων στα καρέ του. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ με το πρώτο καμπανάκι να χτυπάει στο 21ο λεπτό. Ο Λούκας βρήκε στην καρδιά της άμυνας του Γουμάγια τον Αθανασιάδη με τον Χατζηζήση να πέφτει δύο φορές στα πόδια του και να τον μπλοκάρει.

Ρεσιτάλ εκτελέσεων από Βούκιτς και 2-0

Από λάθος υπόδειξη του Δασκαλόπουλου στο 27’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε έμμεσο, κάτι σαν κόρνερ από τα αριστερά, με τον Στοχ να πατάει την μπάλα και τον Βούκιτς με εξαιρετικό πλασέ ν’ ανοίγει το σκορ. Ο Σέρβος διπλασιάζει τα τέρματα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα δικά του στο 35’ με ένα νέο απευθείας φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Γουμάγια.

Ο Απόλλων στην πρώτη του σοβαρή επίσκεψη στα καρέ του Γλύκου είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Στο 37’ ο Τσιλιγκίρης έκανε το γύρισμα με τον Αμπρόουζ από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Οι ευκαιρίες των Λούκας και Στοχ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας ένα ακόμα γκολ. Θα μπορούσε να πετύχει και ένα τρίτο στο 52’ με τον Λούκας. Μετά από γύρισμα του Αθανασιάδη και το τραγικό λάθος του Χατζηζήση η μπάλα έφτασε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό όμως το πλασέ του απέναντι από τον Γουμάγια ήταν κακό στέλνοντας την μπάλα άουτ να κάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ

Στο 69’ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με το οριζόντιο δοκάρι του Στοχ. Ο Αθανασιάδης στην μεγάλη περιοχή του Απόλλων έκλεψε την μπάλα γυρίζοντας στον Σλοβάκο. Ο τελευταίος με ωραίο πλασέ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Γουμάγια.

Μαντούρο και 3-0

Ο ΠΑΟΚ που ήθελε να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μαντούρο. Στο 76’ μετά από κόρνερ του Στόχ λάθος αντίδραση στην άμυνα του Απόλλων ο Μαντούρο με προβολή έκανε το 3-0.

Στο 87' είχαμε τριπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κάνει το 4-0. Ο Σαλπιγγίδης έφυγε από δεξιά γύρισε στον Στοχ με τον Γουμάγια να διώχνει, στην συνέχεια ο Μάρτενς με ανάποδο ψαλιδάκι η μπάλα σταμάτησε στα σώματα όπως και στην προσπάθεια του Σαλπιγγίδη.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουρανης, Τζαβέλλας, Κάτσε, Μαντούρο, Στοχ, Βούκιτς(77’ Μάρτενς), Λούκας(67’ Νίνης), Αθανασιάδης(84’ Σαλπιγγίδης).

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης(68’ Δημογιάννης), Αλβάρεζ, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά(46’ Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ(75’ Μπάρκογλου), Πετρόπουλος
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση