GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επένδυση 54 εκ. € στα Τρίκαλα

Ενδιαφέρον ιδιωτών για ανέγερση και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής θερμικής ενέργειας. Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικάλων. ...

Ενδιαφέρον ιδιωτών για ανέγερση και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής θερμικής ενέργειας. Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr ιδιώτες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να επενδύσουν στη περιοχή μας, μέσα από την αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας. Οι βασικές γραμμές του φιλόδοξου σχεδίου τους παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Τρικάλων.Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 54 εκατ. €, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία εργοστασίου που θα παράγει θερμική ενέργεια από συμβατικά ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο), είτε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμία, ηλιακή ενέργεια, βιομάζα κ.λ.π.).

Ο Δήμος Τρικκαίων, εφόσον η επένδυση προχωρήσει θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα, λιγότερες δαπάνες κατ' ελάχιστο 30%-40% για τη θέρμανση των κατοικιών (θα γίνεται με τηλεθέρμανση) κ.α.. Παράλληλα θα εξασφαλιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας οπότε και θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η επένδυση, περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας, ενώ η νέα μονάδα θα απασχολεί 35 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, συν 10 ως εποχικό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων αναμένεται να επισκεφτεί τις Σέρρες όπου ήδη λειτουργεί μια τέτοια μονάδα, για να δει πως αποδίδει αυτή στη τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση