GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμαλιάδα: Νεκρός 60χρονος από το Γεράκι - Τραυματίστηκε σοβαρά και η 43χρονη ανιψιά του που επέβαινε στο μοτοποδήλατο

Ποδαρικό με θανατηφόρο τροχαίο έκανε το 2014 στην Ηλεία, με θύμα έναν 60χρονο από το Γεράκι του δήμου Ήλιδας, που άφησε την τελευταία τ...

Ποδαρικό με θανατηφόρο τροχαίο έκανε το 2014 στην Ηλεία, με θύμα έναν 60χρονο από το Γεράκι του δήμου Ήλιδας, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο χθες το μεσημέρι, ενώ... αξιοσημείωτο στο συμβάν είναι ότι το θύμα εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του φορτηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι, μέσα στην πόλη της Αμαλιάδας και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Οινομάου, προκαλώντας σοκ στους περίοικους, που αντίκρισαν έναν άνθρωπο να αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη να κείτεται αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και κανείς δεν φανταζόταν ότι η δεύτερη ημέρα του 2014 θα έδειχνε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον 60χρονο συνταξιούχο οικοδόμο Αντώνη Κωνσταντακόπουλο.

Τους χτύπησε και έφυγε

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας που έχει επιληφθεί του συμβάντος, το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 60χρονος και στο οποίο επέβαινε η 43χρονη ανιψιά του από το Γεράκι, κόρη της αδελφής του, Δήμητρα Ματαράγκα, εκινείτο επί της οδού Καλαβρύτων με κατεύθυνση προς Γεράκι. Θείος και ανιψιά επέστρεφαν στο Γεράκι, αφού προηγουμένως είχαν πάει για μία δουλειά στον ΟΑΕΔ.

Επί της οδού Οινομάου, με κατεύθυνση από το γήπεδο προς την οδό Ευαγγελιστρίας, εκινείτο ένα φορτηγό μεταφοράς γάλακτος, ιδιοκτησίας εταιρείας που εδρεύει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και μαρτυρίες περιοίκων, το φορτηγό φέρεται ότι παραβίασε τη σήμανση stop, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο, το οποίο και εμβόλισε στην άκρη του δρόμου, δίπλα σε παρακείμενο πεζοδρόμιο.

Ο οδηγός του φορτηγού, αντί να σταματήσει και να προσφέρει βοήθεια, συνέχισε κανονικά την πορεία του επί της οδού Οινομάου και μέσα σε λίγα λεπτά είχε εξαφανιστεί από την περιοχή.

Ήταν ήδη νεκρός

Περίοικοι που αντιλήφθηκαν το συμβάν, έτρεξαν να προσφέρουν βοήθεια στους δύο ανθρώπους που κείτονταν αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα. Κανείς από τους δύο δεν φορούσε κράνος και ο άτυχος 60χρονος αμέσως μετά την σύγκρουση έπεσε με το κεφάλι στο οδόστρωμα, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα αιμόφυρτη στην άσφαλτο βρισκόταν και η 43χρονη ανιψιά του.

Οι άνθρωποι που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους προσπάθησαν να τους προσφέρουν βοήθεια, καλώντας ταυτόχρονα ασθενοφόρο και την Τροχαία Αμαλιάδας, που έσπευσαν στο σημείο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο 60χρονος, για τον οποίο όλοι πίστευαν ότι είχε τραυματιστεί βαριά, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, αφού όπως διαπίστωσαν είχε μεταφερθεί νεκρός στο Νοσοκομείο.

Σοβαρά τραυματισμένη, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και η 43χρονη, μητέρα τριών παιδιών, στην οποία οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και αφού σταθεροποίησαν την κατάστασή της, εν συνεχεία την μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Πύργου, που εφημέρευε χθες.

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη

Από την πρώτη στιγμή που η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν και την εγκατάλειψη, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οδηγού του φορτηγού.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης αναζητώντας το φορτηγό, ενώ μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο οδηγό του φορτηγού στη νέα εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος των Λεχαινών, την ώρα που κατευθυνόταν στην Πάτρα και τον οδήγησαν στο Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 28χρονος που κατάγεται από την Βάρδα, είναι οδηγός της εταιρείας μεταφοράς γάλακτος και σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν αντιλήφθηκε ότι είχε παρασύρει το μοτοποδήλατο και γι' αυτό έφυγε από το σημείο.

Ο 28χρονος κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Ζητούν φανάρια

Στο μεταξύ, το Γεράκι βυθίστηκε στο πένθος για τον ξαφνικό χαμό του 60χρονου, ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών και η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε οριστικοποιηθεί η ημέρα και ώρα.

Από την άλλη πλευρά, οι περίοικοι στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Οινομάου, επαναφέρουν το θέμα της επικινδυνότητας τόσο του συγκεκριμένου σημείου, όσο και της διασταύρωσης των οδών Οινομάου και Πλάτωνος, όπου τα τροχαία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και ζητούν την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση