GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Ενοίκια-φωτιά στους πεζόδρομους - Μέχρι και 6.000 ευρώ το μήνα το μίσθωμα για μία καφετέρια

Μπορεί η κρίση να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας, μπορεί η αγορά ακινήτων να βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, μπορεί όντως η συντριπτική...

Μπορεί η κρίση να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας, μπορεί η αγορά ακινήτων να βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, μπορεί όντως η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών να έχει ρίξει τις τιμές των μισθωμάτων, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που...
εξακολουθούν να βγάζουν μάτι!

Ιδιοκτήτες ακινήτων που θεωρούν πως «έπιασαν τον Πάπα...» επειδή κληρονόμησαν ακίνητο - φιλέτο στο κέντρο της πόλης και ζητούν... τα μαλλιοκέφαλά τους για ενοικίαση!

Χαρακτηριστικό ότι ιδιοκτήτης ακινήτου π.χ. στην οδό Γούναρη ο οποίος έχει πολλά χρήματα, αρνείται να το ενοικιάσει αν δεν του καταβάλουν το ποσό των 1500 ευρώ (λες και το έχει στην οδό Μαιζώνος)! Προτιμά λοιπόν να το κρατά κλειστό (ξενοίκιαστο) εδώ και ένα χρόνο! Περιμένοντας... την «καλή»!

Ποια είναι όμως τα ενοίκια στο κέντρο της Πάτρας;
Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγίου Νικολάου (μικρό μαγαζί) έχει ενοίκιο 4.500 ευρώ το μήνα!
Άλλη καφετέρια που λειτουργεί απέναντί της... 6.000 ευρώ το μήνα!

Κατάστημα οπτικών σε πεζόδρομο 2500 ευρώ μηνιαίως, και άλλο κατάστημα οπτικών επίσης σε πεζόδρομο αλλά σε τμήμα του όχι και τόσο εμπορικό 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο ιδιοκτήτης μικρό παραδοσιακό εμπορικό κατάστημα που κάποτε λειτουργούσε στην οδό Αγίου Ανδρέου και στη συνέχεια μετακόμισε σε πεζόδρομο πληρώνει 2.600 ευρώ το μήνα.

Εμπορικό κατάστημα με δώρα συνολικής έκτασης 28 τετραγωνικών μέτρων σε πεζόδρομο... 1200 ευρώ μηνιαίως!

Καφετέρια που λειτουργεί σε διασταύρωση πεζοδρόμων πάνω από 20 χρόνια καταβάλλει ενοίκιο 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αρτοποιείο σε πεζόδρομο πληρώνει 3.500 ευρώ για κατάστημα 60 τετραγωνικών μέτρων, ενώ συνάδελφός του 2.600 ευρώ για ένα μικρότερο κατάστημα.

Στην οδό Μαιζώνος κοντά στην Ζαϊμη, εμπορικό κατάστημα καταβάλει 1800 ευρώ.

Στην οδό Ερμού και Ρήγα Φεραίου κατάστημα πληρώνει 4.800 ευρώ.

Πριν την κρίση ενοίκιο 22.000 ευρώ

Τα ενοίκια στους πεζοδρόμους Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου και τις γύρω περιοχές παραμένουν υψηλά, έστω και αν πριν την κρίση ήταν ακόμη υψηλότερα. Και ποιος δεν θυμάται καφετέρια στην Αγίου Νικολάου που έκλεισε γιατί πλήρωνε εν έτη 2008 22.000 ευρώ ενοίκιο! Άλλος ιδιοκτήτης καφέ (εκείνη την εποχή) κατέβαλε για το μισό σε έκταση κατάστημα από το προηγούμενο... 8000 ευρώ το μήνα! Υψηλά όμως είναι και τα ποσά που ζητούνται ως «αέρας» για την ενοικίαση καταστημάτων στις παραπάνω περιοχές, ενώ θα πρέπει να τονισθεί πως γίνονται (σε ορισμένες περιπτώσεις) ακόμη και εκβιασμοί σε επιχειρηματίες ώστε να φύγουν για να έλθουν άλλοι! Κάποιοι βέβαια την «πατάνε»! Γιατί κάνουν συμφωνίες με επιχειρηματίες από άλλες περιοχές, νοικιάζουν τα καταστήματά τους με αυξημένες τιμές, όμως κάποιοι δεν τους πληρώνουν, εξαφανίζονται και... άντε να τους βρεις... στην Κέρκυρα (π.χ.).

xespao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση