GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ. Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ!

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης κ. Κ. Κοντογεώργος, όπως και νομαρχιακο...

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης κ. Κ. Κοντογεώργος, όπως και νομαρχιακοί σύμβουλοι της πρώην νομαρχίας Ευρυτανίας,για την υπόθεση του δανείου των 4,7 εκατ. ευρώ που έλαβε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η εταιρεία της νομαρχίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» .
Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κ. Κοντογεώργο και σε 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, σε ένα μέλος του εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ.
Οι 20 πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι (της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας) κατηγορούνται για ζημία προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο δύο τότε μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου δεν έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, καθώς δεν μετείχαν στην επίμαχη απόφαση. Η δικαστική έρευνα κράτησε πάνω από τέσσερα χρόνια και αφορά τη λήψη του δανείου και την παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας.
Η υπόθεση παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, ο οποίος θα κρίνει αν το ζήτημα θα έρθει στο ακροατήριο ή αν θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.
Πάντως ο κ. Κοντογεώργος έχει ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση