GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εκτίμηση: 6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κεφαλονιά. Ζημιές και πανικός...

Ισχυρή σεισμική δόνηση που, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμα...

Ισχυρή σεισμική δόνηση που, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3.55 το απόγευμα της Κυριακής.
Κατά την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ληξουρίου.
Η πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (5,7 Ρίχτερ) έχει ήδη αναθεωρηθεί δύο φορές, αρχικά σε 5,9 Ρίχτερ και πλέον σε 6.0 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 24 χιλιόμετρα.
Κάτοικοι της Κεφαλλονιάς αναφέρουν ότι η δόνηση κυριολεκτικά ταρακούνησε το νησί, ενώ καταφθάνουν οι πρώτες αναφορές για ζημιές σε σπίτια - μάλιστα κάποια παλιά κτίσματα στην περιοχή έχουν γκρεμιστεί- καθώς και στο γηροκομείο Ληξουρίου.
Επίσης, άνθρωποι έχουν αποκλειστεί στους Πετανούς, γνωστή παραλία του νησιού, μετά από καθίζηση του επαρχιακού δρόμου στης περιοχής.
Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς καταγράφονται και συνεχείς μετασεισμοί αι όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση